Half miljoen tekort in Twenterand

0
469

Uit de bestuursrapportage (Berap) over de periode 1 januari tot 1 augustus 2011 blijkt dat de gemeente Twenterand een tekort heeft van een half miljoen euro. Het gemeentebestuur wil dit tekort dekken uit de zogeheten algemene risicoreserve.

Met de Berap legt het college van burgemeester en wethouders verantwoording af aan de gemeenteraad over de doelstellingen die zijn opgenomen in de programmabegroting. De raad krijgt zo te horen wat daar nu precies van is terecht gekomen en hoe het er financieel voorstaat. Ook gaat het over een eventuele bijstelling van het beleid, inclusief aangepaste financiële overzichten. Per jaar wordt in Twenterand éénmaal een berap uitgebracht.

Introductie scheiding

 

De tegenvallers, bij elkaar bijna 1,7 miljoen euro, komt voort uit de programma’s Mens en Maatschappij en Ruimte en Economie. Bij het eerste programma gaat het om tal van wettelijk verplichte taken die de gemeenten moeten uitvoeren zoals de wet werk en bijstand. Het gaat vaak om zogeheten ‘open eind regelingen’, waarbij het lastig is in te schatten hoeveel geld de gemeente bij de uitvoering van deze regelingen kwijt zijn. Bij het tweede programma betrof het bijvoorbeeld minder inkomsten uit bouwleges.

Meevallers waren er ook, op het programma Veiligheid en het programma Burger, bestuur en middelen. Daarbij ging het in totaal om een bedrag van bijna 542.00 euro. Daarvan is 200.000 euro bezuinigd op salarissen.(Tubantia)

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier