Gratis inbraakpreventieadviezen in Twenterand

1
774

twenterand.jpgInbrekers in je huis… je moet er toch niet aan denken! De Twentse gemeenten zijn daarom samen met de politie en het Openbaar Ministerie al geruime tijd bezig om het aantal inbraken in Twente terug te dringen. Samen met de PKVW adviseurs van het bedrijf Noaber Bouw zijn de Twentse gemeenten sinds kort een project gestart waarbij gratis adviezen aan huiseigenaren worden verstrekt. Doel van het project is het voorkomen van inbraken en het vergroten van de veiligheidsbeleving van inwoners van Twente.

Het preventieadvies door Noaber Bouw is gratis. De kosten voor het nemen van eventuele maatregelen op basis van het advies zijn voor rekening van de woningeigenaar. De woningeigenaar kan deze maatregelen zelf uitvoeren of hiervoor een bedrijf naar eigen keuze inschakelen.

Ook de gemeente Twenterand doet mee in het project. Deze week valt bij 250 woningen in Den Ham een brief van de burgemeester op

Introductie scheiding

de deurmat waarin de bewoners worden uitgenodigd om een gratis preventieadvies te laten uitvoeren door de adviseurs van Noaber Bouw. Het gaat hierbij om koopwoningen die door de gemeente zijn geselecteerd op bouwjaar. In de loop van 2015 zullen ook andere delen van de gemeente Twenterand in het project worden meegenomen.

 

Burgemeester Visser is zeer enthousiast over het project. “In Twenterand zijn door gemeente en politie in 2013 twee ‘witte-voeten-acties’ uitgevoerd om mensen bewust te maken van het gevaar van insluiping wanneer zij ramen en deuren niet goed afsluiten. Daarmee zijn we er echter nog niet, want ook goed hang- en sluitwerk is van groot belang om inbrekers buiten de deur te houden. Wanneer bewoners het preventieadvies helemaal opvolgen wordt de kans op inbraak in hun woning echt veel kleiner. Dat is niet alleen een geruststellende gedachte, maar ook financieel aantrekkelijk omdat de woning dan in aanmerking komt voor het certificaat Politiekeurmerk Veilig Wonen. De meeste verzekeringsmaatschappijen geven voor dit certificaat 10 tot 20 % premiekorting op de inboedelverzekering.”

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier