Goed collectief SDO zorgt voor kampioenschap

0
781

img_4159_640x480_640SDO – SEV 12-11 (7-6)
Westerhaar- Afgelopen zaterdag speelde SDO 1 haar kampioenwedstrijd thuis op het sportpark `t Twistveen in Westerhaar. SEV uit Zelhelm die op de 2e plek stond was een sterke tegenstander die SDO het nog wel heel lastig kon gaan maken. Maar doordat de GVZ formatie van Rick Zomer scherp aan de wedstrijd begon en direct wist te scoren resulteerde dat SEV in de 7e minuut al tegen een 4-0 achterstand aan keek. Toen begon ook SEV beter te korfballen en wist goed terug te komen. Met een 7-6 op het scorebord werd de 1e helft afgesloten. Na de rust was het SEV dat scoorde en zo gelijk stond in deze spannende korfbalwedstrijd, die ongeveer 200 mensen aanschouwden. Kort hierna was het weer SEV dat wist te scoren en dat ervoor zorgde dat SDO tegen een 7-8 achterstand aan keek. SDO liet de moed niet zakken en bleef goed en verzorgt korfballen. Jeugdspeler Brendan Stegehuis maakte met een kleine kans een dik verdiend doelpunt en zorgde voor de gelijkmaker 8-8. Hierna zette SDO een tandje bij en gedroeg zich als een ware kampioenskandidaat en kon door een fraai afstandsschot van Dineke Schippers de overwinning toekennen.

Doelpuntmakers SDO: Rick Hartman 4x, Margreet Nijboer 4x, Jan Willem Smelt 1x, Mark Ekkel 1x, Brendan Stegehuis1x en Dineke Schippers 1x.

Na de overwinning van het 1e zorgde muziekvereniging SDG uit Westerhaar voor een muzikale serenade, hierna gingen de kampioenen met een huifkar door de Westerhaar. Bij Eetcafé de Driesprong, IJssalon Bijkerk, Slagerij Kleine, Grillroom Eetcafé de Pyramiden en Paviljoen Nijboer werd aangelegd voor de nodige drank en versnaperingen die door hen werd aangeboden.