Gezocht: Jongere ouderen (55+) voor vrijwilligerswerk

0
2646

ouderen-actief.jpgSenioren enthousiast maken voor vrijwilligerswerk, dat is het doel van het project ‘1000 seniorenvrijwilligersbanen Twenterand’. De Stichting Welzijn Twenterand start dit project i.s.m. het Informatiepunt Vrijwilligers Twenterand en de Stichting Welzijn en Zorgvragen Twenterand om de jongere ouderen te stimuleren op tijd te beginnen met vrijwilligerswerk.

Veel mensen in Twenterand hebben baat bij de belangeloze inzet van vrijwilligers. Maar het mes snijdt aan twee kanten: een vrijwilliger doet mee in de maatschappij, is actief betrokken bij omgeving en dorp. Eenzaamheid en isolement op oudere leeftijd wordt hierdoor voorkomen. Vrijwilligers zijn het cement van de samenleving.

Introductie scheiding

Grote behoefte
In het vrijwilligerswerk is er een grote behoefte aan jonge senioren vanaf 55 jaar. Zij beschikken immers over ervaring, kennis en kunde en delen hun vrije tijd zelf in. Zij houden van afwisseling en uitdaging en zijn assertief. Het zijn dus kwalitatief goede vrijwilligers die ook eisen stellen aan het vrijwilligerswerk. Vrijwilligerscentrales en -steunpunten spelen een belangrijke rol in het koppelen van de juiste baan aan de juiste vrijwilliger.

Activiteiten in Twenterand:
Updaten van vrijwilligerswerk: Organisaties, clubs en verenigingen worden gevraagd om de inhoud en organisatie van hun vrijwilligerswerk te bekijken en zo nodig te vertalen naar nieuwe of bestaande vacatures.
Vrijwilligerswerk markt In het voorjaar van 2013.

Doe zelf de test
Voor mensen vanaf 55+ die willen weten waar in het vrijwilligerswerk hun eigen kwaliteiten en wensen liggen is er een test. De testen zijn uit te voeren bij de bibliotheken, openbare gelegenheden, het Informatiepunt Vrijwilligerswerk en de Zorginformatiepunten in de gemeente Twenterand.
Een digitale test is te vinden op www.welzijntwenterand.nl, www.vrijwilligerswerktwenterand.nl en www.zorginformatie.nu.

Meer informatie
Op die websites is ook meer informatie te vinden over vrijwilligerswerk in Twenterand. U kunt ook meer informatie vragen via Stichting Welzijn Twenterand, Alie Menzo. a.menzo@welzijntwenterand.nl of 0546-646111.

Op de website www.senioren_actief_in_overijssel.nl is het rapport ‘Senioren actief in Overijssel’ te downloaden.

Meebewegen met vrijwilligerswerk, houdt organisatie en samenleving sterk!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier