Geslaagde voorbereidingsdag eerste team

0
1324

Afgelopen zaterdag 12 september bereidde het eerste team zich voor op het komende competitieseizoen. Zeven eerste-tiental spelers waren aanwezig, waaronder aanwinsten Thijs van den Broek en Martijn de Leeuw. Door enkele afmeldingen werden Tomasz Miksa, Niek Kloppenburg en Jeffrey Steen toegevoegd aan het deelnemersveld.

Eerst was er tijd om bij te praten onder het genot van koffie met gebak. Vervolgens werd er een teambespreking gehouden waarbij de verwachtingen voor komend seizoen werden besproken. Daarnaast werd er uiteraard stil gestaan bij het coronavirus en de gevolgen die dat heeft voor de teamsamenstelling per wedstrijd.

Dubbele vijfkamp

Rond een uur of elf werd de dubbele vijfkamp gestart. In twee groepen van vijf spelers werden de voorrondes gespeeld onder het speeltempo van de nationale competitie (80 minuten + 1 minuut per zet). Alle partijen in de voorrondes vonden tegelijkertijd plaats, zodat iedere speler dus op vier borden tegelijk actief was. Veel denk- en loopwerk dus. Om het energieniveau op peil te houden was er tijdens de wedstrijden een goed verzorgde lunch beschikbaar.

Na zo’n vijf uren dammen kon de eindstand van de voorrondes worden opgemaakt. In groep A was Jan van Dijk heer en meester. Hij boekte maar liefst drie overwinningen en stond slechts Thijs van den Broek een punt toe. Hoogtepunt was de fraaie damcombinatie die Jan uithaalde tegen Gerbrand Hessing.

In groep B was het optreden van Niek Kloppenburg opvallend. Als laagst gerateerde speler haalde Niek ook de mooie score van 7 punten. Een mooi moment vond plaats in zijn partij tegen Martijn de Leeuw. Laatstgenoemde dacht met een damcombinatie de partij te beslissen. Niek had verder gekeken en nam de dam af, met winnend afspel.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier