Gerbrand Hessing en Jeffrey Steen clubkampioenen Witte van Moort

0
643

hessing-kampioen.jpgIn de afgelopen weken werden bij damvereniging denk en zet/Witte van Moort de play-offs wedstrijden gespeeld om het kampioenschap van de club. De nummers 1 en 2 van de voor- en najaarscompetitie plaatsten zich voor deze competitie. In de hoofdklasse waren dit Gerbrand Hessing, Edwin Twiest, Gerwin Mollink en Jan Schippers.

Gerbrand Hessing nam de leiding door in een door Gerwin Mollink te agressief opgezette aanval combinatief toe te slaan. Edwin Twiest deelde in een klassieke partij de punten met Jan Schippers. In de tweede ronde speelde Hessing remise tegen Schippers en Mollink remiseerde met Twiest. In de derde ronde speelde Schippers een ijzersterke partij tegen Mollink en wikkelde af naar winst. Twiest en Hessing gingen in hun derde ronde partij beide vol voor de winst en er kwam een spannende stand op het bord.

Introductie scheiding

Na een foutzet van Twiest sloeg Hessing toe met een mooie damcombinatie en won even later de partij. Met vijf punten werd hessing winnaar van de play-offs. Met dit resultaat werd hij voor de derde maal clubkampioen. Schippers eindigde als tweede met vier punten voor Twiest en Mollink.
In de eerste klasse was het Jeffrey steen die met de titel aan de haal ging. Al had Steen hier wel een barrage voor nodig tegen Roelof Schippers die Steen te slim af was in de reguliere partij. Voorzitter Bennie Hessing werd derde en Hilco Harms werd vierde.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier