Gemeenteraad stelt structuurvisie Twenterand vast

0
843

logo-gemeente.jpgDe raad van de gemeente Twenterand heeft dinsdagavond 19 juli jl. de Structuurvisie Twenterand vastgesteld. De structuurvisie beschrijft de ambities en de visie op verschillende terreinen, zoals duurzaamheid, wonen, werken, infrastructuur en mobiliteit, voorzieningen, stedenbouw, landbouw, water, landschap, ecologie, recreatie en toerisme. Wethouder Oordt ziet de vaststelling door de gemeenteraad als een mijlpaal: “Voor de komende twintig jaar hebben we de kaders neergelegd, waarbinnen de ontwikkeling van onze gemeente vorm moet krijgen. De raad is daarin nadrukkelijk betrokken en dat betaalt zich uit met dit besluit.”

Gedurende het traject van totstandkoming van de Structuurvisie is de raad regelmatig bijgepraat over de ontwikkelingen. In december 2009 is gestart met het realiseren van de Structuurvisie Twenterand. Op 8 maart 2011 is het voorontwerp door het college van burgemeester en wethouders goedgekeurd. Ook zijn de inwoners geïnformeerd tijdens bijeenkomsten in Vriezenveen en Den Ham.

De raad is voorgesteld de structuurvisie ongewijzigd vast te stellen. Op 5 juli 2011 is erover gedebatteerd en op 19 juli 2011 is de Structuurvisie vastgesteld door de raad van de gemeente Twenterand.

Vanaf 29 juli is de structuurvisie beschikbaar op www.twenterand.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier