Gemeente Twenterand helpt mensen met laag inkomen

0
1424

logo_gemeente_twenterandMinima kunnen berekenen waarop zij recht hebben

Eind december 2008 is op de gemeentelijke website www.twenterand.nl het programma ‘Bereken uw recht!` geïnstalleerd. Met dit programma kunnen inwoners van Twenterand berekenen of en voor welke gemeentelijke vergoedingen zij in aanmerking komen. Het gaat hier om de specifieke vergoedingen van de gemeente Twenterand: bijzondere bijstand, pc regeling, langdurigheidstoeslag, minimaregeling en kwijtschelding gemeentelijke belastingen. Er is tot nu toe 622 keer gebruik gemaakt van het programma. “Dit is een mooi resultaat. Door middel van deze site bereiken we nog meer mensen die mogelijk recht hebben op gemeentelijke vergoedingen”, aldus wethouder Van Abbema.

Het programma is bedoeld voor alle Twenteranders die op basis van het inkomen en vermogen denken aanspraak te kunnen maken op een financiële vergoeding van de gemeente. Uiteraard kunnen ook familieleden/kennissen en medewerkers van hulpverleningsorganisaties met dit programma testen of iemand in aanmerking komt voor een vergoeding.

Gebruiksvriendelijk
`Bereken Uw Recht` is een gebruiksvriendelijk internetprogramma. Een voordeel is dat mensen anoniem blijven en dus vrijblijvend kunnen checken of er sprake is van een mogelijke financiële tegemoetkoming. Het kost hooguit tien minuten om de complete vragenlijst te doorlopen. Het eindresultaat is een helder overzicht van alle mogelijke vergoedingen: van een vergoeding voor het lidmaatschap van een vereniging op basis van de declaratieregelingen tot kwijtschelding van de gemeentelijke belastingen.

Hoe werkt het
Ga naar de website www.twenterand.nl. Rechts staat een verwijzing naar de website ‘Bereken uw recht!` van de gemeente Twenterand. Op deze website staan vragen over onder andere de gezinssamenstelling, het inkomen en het vermogen. Er worden geen persoonsgegevens gevraagd, dus de gebruiker is anoniem. Het programma berekent vervolgens het eventuele recht op vergoedingen. De gebruiker kan het eindrapport uitprinten en meenemen naar een gesprek met een medewerker van Sociale Zaken van de gemeente. ‘Bereken uw recht!` is een initiatief van de landelijke organisaties Stimulansz en het Nationaal Instituut voor Budgetvoorlichting (Nibud).

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier