Gedichtenwedstrijd Bibliotheek Twenterand

0
746

Donderdag 28 januari is het Landelijke Gedichtendag. Door de bibliotheken in Twenterand wordt voor de zesde keer hieraan aandacht geschonken. Leerlingen uit de groepen 5 en 6 van basisscholen De Regenboog, De Pölle, Smithoek, Nieuwoord, De Fontein locaties Asterstraat en Hoofdweg, Blokstoeke, Eltheto, Willibrordus, De Schakel en De Maten hebben op school geweldige gedichten gemaakt. Veel van deze gedichten sloten aan bij het jaarthema “Als dichters dansen” en de kinderen hebben daaraan allemaal hun eigen persoonlijke invulling gegeven. In de afgelopen maanden zijn er dan ook ruim 400 gedichten gemaakt. Al deze gedichten zijn gelezen en uiteindelijk zijn er achttien dichters genomineerd.

Wie wint de gedichtenwedstrijd in Twenterand?
De 18 genomineerde dichters mogen tijdens de gedichtendag hun gedicht voordragen aan alle supporters en een jury. Deze jury, bestaande uit Piet Vogelaar (Stichting Twenterand Cultuur) en Marieke Stegeman (teamleider bibliotheek Vriezenveen) gaat niet alleen de gedichten beoordelen maar ook letten op het voordragen van de gedichten.
De gedichtendag wordt op 28 januari gevierd in Kulturhus de Klaampe in Westerhaar. Het begint om 16.00 uur en we verwachten een uur later bekend te kunnen maken wie een jaar lang “Kinderdichter van Twenterand” is.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier