Gedichtenwedstrijd Bibliotheek Twenterand

0
1608

Donderdag 30 januari is het Landelijke Gedichtendag. Door de bibliotheken in Twenterand wordt voor de tiende keer hieraan aandacht geschonken door de organisatie van de gemeentelijke gedichtenwedstrijd. Leerlingen uit de groepen 5 en 6 van basisscholen De Regenboog, De Pölle, De Bron, Elthetoschool, De Fontein locaties Oranjestraat en Hoofdweg, De Blokstoeke, Willibrordusschool, De Smithoek, Domino en De Maten hebben op school geweldige gedichten gemaakt over het thema ‘Sport’. In de afgelopen maanden zijn er dan ook ruim 450 gedichten geschreven! Al deze gedichten zijn gelezen en uiteindelijk zijn er 21 dichters genomineerd.

Introductie scheiding

Wie wint de gedichtenwedstrijd in Twenterand? De 21 genomineerde dichters mogen tijdens de gedichtendag hun gedicht voordragen aan alle supporters en een jury. Deze jury, bestaande uit Piet Vogelaar (Stichting Twenterand Cultuur), Kristina Odenhamn (Combinatiefunctionaris Cultuur) en Marieke Stegeman (teamleider bibliotheek Vriezenveen), gaat niet alleen de gedichten beoordelen maar ook letten op het voordragen van de gedichten.
Tijdens de wedstrijd zullen filmopnames gemaakt worden door Regina Weenink videoproducties, zodat later ook alle klasgenoten van de dichters nog kunnen meegenieten van de spannende strijd.
De Gedichtendag wordt op 30 januari gevierd in Kulturhus de Klaampe in Westerhaar. Het begint om 16.00 uur en we verwachten een uur later bekend te kunnen maken wie een jaar lang “Kinderdichter van Twenterand” is.

Gedichtenwedstrijd gr. 5 en/of 6: Genomineerde dichter
De Blokstoeke gr. 5/6 Alanis Harzevoort
De Bron gr. 5 Karlijn Zomer
De Bron gr. 6 Meike Bom
De Maten gr. 5 Marlijn Blekkenhorst
De Maten gr. 6 Niels Holsappel
De Pölle 5/6 Els Neurink
De Regenboog gr. 5 Daan Scherphof
De Regenboog gr. 6 Marit Nijkamp
De Smithoek gr. 5B Boaz Timmerman
De Smithoek gr. 6A Sophie Tinselboer
De Smithoek gr. 6B Meike Kleinjan
Domino gr. 5/6 Marjon Hamberg
Elthetoschool gr. 5A Milou Jansen
Elthetoschool gr. 5B Anne-Lynn Dekker
Elthetoschool gr. 6 Nyncke Bruggink
Fontein Oranjestraat gr. 5 Thijs Boertien
Fontein Oranjestraat gr.6 Mark Groote
Fontein Hoofdweg gr. 5 Naomi Spijker
Fontein Hoofdweg gr. 6 Lisa Winkels
Willibrordusschool gr. 5 Diede ter Grote
Willibrordusschool gr. 6 Joeri van der Zon

Tijd: van 16.00 uur tot 17.30 uur

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier