Gedichten centraal bij bibliotheek Twenterand

0
711

In de maand januari staat het in de bibliotheken van Twenterand bol van de activiteiten rondom Poëzie. De bibliotheek wil poëzie dichter bij de inwoners van Twenterand brengen en organiseert daarom het project “Twenterand Dichter-bij”.
Daarbij worden zowel activiteiten voor volwassenen als voor de jeugd georganiseerd.

Als onderdeel van “Twenterand Dichter-bij” organiseert de bibliotheek dit jaar voor de deelnemende scholen aan de gedichtenwedstrijd een workshop door een professionele kinderdichter. Deze workshops zijn mogelijk dankzij een subsidie van het “Arrangement Cultuurbereik”.
Op 14, 21 en 22 januari komen Monique Hagen, Hans Kuyper en Erik van Os naar Twenterand. Zij geven op de scholen een workshop over het schrijven van gedichten. En daarbij zullen zij vast ook enkele van hun eigen gedichten voorlezen.
Monique Hagen bezoekt 3 groepen van Dalton basisschool De Maten in Den Ham, Hans Kuyper bezoekt De Blokstoeke en De Fontein locatie Hoofdweg in Westerhaar. Erik van Os bezoekt basisschool De Regenboog in Vriezenveen en de basisscholen De Schakel, Willibrordusschool en Nieuwoord in Vroomshoop.

Nominaties Gedichtendag Twenterand bekend.
Dit jaar wordt al weer voor de zesde keer de gedichtenwedstrijd georganiseerd voor de leerlingen van de groepen 5 en 6 van de basisscholen. Achttien groepen van elf scholen hebben deelgenomen aan de wedstrijd en gezamenlijk ruim 400 gedichten geschreven. Deze wedstrijd wordt afgesloten op donderdag 28 januari, de Landelijke Gedichtendag. Inmiddels zijn 18 leerlingen genomineerd om namens hun groep deel te nemen aan de wedstrijd. Zij zullen op de Landelijke Gedichtendag strijden om de titel “Kinderdichter van Twenterand”.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier