GBT houdt bijeenkomst over toekomst Schuineweg Westerhaar

0
1081

logo-gbt.jpgBestuur en fractie van GemeenteBelangen Twenterand [GBT] nodigen Westerhaarse inwoners en andere belanghebbenden uit voor een bijeenkomst over de toekomst van de Schuineweg.
Deze bijeenkomst wordt gehouden op woensdag 20 januari in Kulturhus De Klaampe.

Eind vorig jaar heeft de gemeenteraad het Gemeentelijk Mobiliteitsplan 2015-2025 besproken. Hieruit volgt een uitvoeringsprogramma gekoppeld aan een verkeersvisie per kern. Te beginnen bij de kern Westerhaar-Vriezenveensewijk. Er is te lezen: “Door het ontbreken van een westelijke ontsluiting is de Hoofdweg als doorgaande route dwars door de kern en het centrumdeel een probleem. Bij calamiteiten op de N36 (tussen afrit Westerhaar en afrit Oosteinde) wordt formeel de omleiding via Vroomshoop geregeld. Echter plaatselijk bekend verkeer – en dat is niet gering – pakt toch de route via de Hoofdweg. Ook de verkeersafwikkeling aan de oostkant van de op- en afrit van de N36 in combinatie met de Sibculoseweg/Garstweg is met name tijdens de spitsuren problematisch en levert verkeersonveilige situaties op.”

Introductie scheiding

In het kort komt het er op neer dat de verkeersdruk in het centrum bij regelmaat al jarenlang te hoog is en dat heeft nadelige gevolgen voor de verkeersveiligheid. Daar moet een oplossing voor gevonden worden. Het aanpassen van de Schuineweg lijkt de meest voor de hand liggende optie, echter dit kan op diverse manieren. GBT streeft naar een breed gedragen oplossing in het algemeen belang van Westerhaar en directe omgeving. Deze bijeenkomst is een aanzet daartoe.

Wat hoe dan ook gaat gebeuren is het verleggen van de gasleiding aan de Schuineweg door de Gasunie. De leiding is gelegen aangrenzend aan woongebied de Kruidenwijk. Er is volgens de Gasunie sprake van te weinig gronddekking. Voor wat betreft de veiligheid is dit een onwenselijke situatie. Zodoende wordt een nieuwe gasleiding met een lengte van 1,3 kilometer aangelegd parallel aan het Nieuwe Stroomkanaal en ongeveer 80 meter van de huidige plek. De huidige gasleiding wordt verwijderd. Voor de gemeente betekent dit meer vrijheid om één en ander in te richten.

Wilt u ook geïnformeerd worden naar de stand van zaken en oplossingen aandragen voor de toekomstige inrichting van Schuineweg? Dan bent u welkom op woensdag 20 januari a.s. in Kulturhus De Klaampe aan de Beeklaan 1. De zaal is open vanaf 19.00 uur, om 19.30 uur start de bijeenkomst. Koffie/thee en een versnapering erbij wordt gratis door GBT aangeboden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier