GBT en VVD verbolgen over extra uitgave aan Roelofs

2
700

Gemeentebelangen Twenterand en de VVD zijn onaangenaam verrast over een extra bijdrage van 175.000 euro aan Roelofs Beheer uit Den Ham. De coalitiepartij en de VVD meenden dat het gemeentebestuur ook financieel de zaken op orde had rond de verhuizing van het bedrijf. Die verhuizing maakt het mogelijk dat de brede school kan worden gebouwd op de plek van Roelofs aan de Dorpsstraat.

Gemeentebelangen Twenterand eist tekst en uitleg van het college van burgemeester en wethouders over de nieuwe bijdrage van 175.000 euro aan Roelofs Beheer BV. Daarover heeft de partij van fractievoorzitter Albert Engels vragen gesteld. De VVD van fractievoorzitter Chris Walraven heeft deze zaak aangekaart in de algemene beschouwingen op de kadernota 2012 die eind juni in de raad wordt behandeld.(Tubantia)

Introductie scheiding

Voor een bedrag van 2,8 miljoen euro zou Roelofs verkassen naar een locatie aan de Marleseweg en voor 263.000 euro zou de grond geschikt worden gemaakt voor de bouw van de brede school op die plek. De raad heeft met deze financiële gang van zaken ingestemd. „Wij gingen er als fractie vanuit dat hiermee de zaak rond was”, schrijft GBT in haar vragen aan het college. De weg zou vrij zijn voor de bouw van de brede school, inclusief tijdspad. Ook de VVD voelt zich op het verkeerde been gezet, want die partij meent eveneens dat zaken zoals de planningen allemaal waren afgekaart.

GBT en VVD keken daarom vreemd op toen in de media berichten verschenen over het bedrag van 175.00 euro dat de gemeente wil betalen om het Roelofs mogelijk te maken tijdelijk een werkplaats te huren, waar bovendien materielen worden opgeslagen. GBT vindt dit vreemd: „Bent u met ons van mening dat in het onderliggende raadsvoorstel geen melding wordt gemaakt van tijdelijke huur voor een onderkomen van Roelofs Beheer BV? De planning was toch duidelijk in beeld?”, vraagt de partij zich af.

De VVD heeft vragen van gelijke strekking gesteld: ,,Hoe is het college tot deze afweging gekomen en hoe denkt het college dit te financieren? Toch niet uit de reserves want die liggen al onder het door de raad vastgestelde bedrag?”

De tijdelijke huur zou nodig zijn omdat de geplande bouw van de brede school en die van het nieuwe pand van Roelofs aan de Marleseweg niet op elkaar aansluiten

2 REACTIES

  1. het is zo gemakkelijk om met gemeenschap geld te smijten. dit doen ze NIET met een EIGEN geld.
    misschien is dit wel smeergeld.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier