GB Twenterand geeft initiatief collegevorming uit handen

0
734

VRIEZENVEEN/WESTERHAAR – Gemeentebelangen Twenterand laat het initiatief tot de vorming van een college over aan CDA en ChristenUnie. Dat meldt de fractie van GB in een persbericht. Volgens GB blokkeren ChristenUnie en CDA de door de informateur voorgestelde opties door samen op te trekken.

ChristenUnie en CDA spraken eerder uit alleen samen in een college te willen. De eerste optie van informateur Jan op de Weegh was een college van Gemeentebelangen, ChristenUnie en PvdA. De tweede optie, nadat de eerste door de CU was afgewezen, was een college van GB en het CDA. Dit wilde het CDA niet.

GB wil de voorkeursoptie van CDA en CU – een college van CDA, ChristenUnie en GB – niet als eerste onderzoeken. Gemeentebelangen vindt dat een dergelijk college geen recht doet aan de verkiezingsuitslag en een voortzetting is van het huidige college, `waarin Gemeentebelangen dan maar mag aanschuiven`. Volgens GB zou er dan bovendien een zeer kleine oppositie van maar vijf zetels overblijven. Dat ervaart GB als ongewenst en weinig democratisch.

“De bestuursstijl die wordt voorgestaan, het wantrouwen tegen Gemeentebelangen Twenterand en het twijfelen aan de kennis en ervaring van de fractie en wethouderskandidaat van Gemeentebelangen leidt tot een vechtcollege. Vooral in deze moeilijke tijd van bezuinigingen kan dit alleen ten nadele zijn van de inwoners van Twenterand. Doordat CDA en ChristenUnie zo aan elkaar hechten, staat dit vernieuwing en samenwerking in de weg”, aldus GB Twenterand.

GB legt de zwarte Piet vooral bij het CDA. “Keer op keer is door het CDA aangegeven dat zij van zich zelf uitgaat en niet van de kiezer. Van zelfreflectie is in het wantrouwen tegen Gemeentebelangen geen enkele sprake”, schrijft GB.

Gemeentebelangen houdt, mochten vanaf nu andere samenstellingen ook niet tot een college leiden, de nu afgewezen opties alsnog open voor nader onderzoek

De kans daarop lijkt echter klein. Het ziet er naar uit dat nu gesproken gaat worden over een college van CDA, ChristenUnie en PvdA.
(Tubantia)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier