Enquête SWT toont aan dat activiteiten bijdragen aan Welzijn

0
636

St. Welzijn Twenterand ontwikkelt sinds 2009 een activiteiten aanbod voor (jong)volwassenen. Het winterseizoen van 2010 / 2011 is inmiddels afgesloten. Uit de enquête, die is ingevuld door 60% van benaderde deelnemers blijkt hoezeer dit onderdeel van het sociaal cultureel werk een bijdrage levert aan het welzijn van mensen in Twenterand. De activiteiten bieden gelegenheid tot actieve deelname aan de maatschappij, zij bevordert ontmoeting en voorkomt een (dreigend) sociaal isolement.
Er vonden dit winterseizoen 15 activiteiten plaats, op verschillende locaties in Twenterand. Deze activiteiten namen in totaal zo`n 143 dagdelen in beslag en werden begeleid door ervaren vrijwilligers en docenten.

Introductie scheiding

Uit de enquête komt duidelijk naar voren dat men de activiteiten volgt vanwege de betaalbaarheid ervan en voor de ontmoeting en de ontspanning. Ook werden er veel nieuw te ontwikkelen activiteiten aangedragen.
Afgelopen seizoen kon men acryl- en aquarel schilderen in Vriezenveen en Vroomshoop, Glas-in-lood werkstukken maken in Den Ham en Westerhaar en boetseren in Vroomshoop en Westerhaar. De drie verschillende ‘fotografie’ activiteiten waren zeer geliefd en op donderdag kon men terecht in de werkplaats van het Kultürhus om een hout-werkstuk te maken. Ook het bloemschikken ontbrak niet en nieuw was de workshop zeephanger maken. Vanaf september starten de activiteiten weer, aangevuld met een workshop, zijden sjaals vilten en met een cursus bestaande uit basis- en portrettekenen, werken met pastelkrijt en schilderen met olie- en acrylverf. Deze activiteiten worden begeleid door Louise Bramer.
Een activiteiten folder ligt vanaf september bij de verschillende bibliotheken en andere openbare plaatsen. Eveneens kan men kijken op de website, www.welzijntwenterand.nl
Vanaf 29 augustus kan men weer bellen of mailen over de juiste informatie over opgave, data, kosten en locaties. 0546-805122 of 646111. a.menzo@welzijntwenterand.nl

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier