Enorme actiebereidheid voor behoud activiteiten SWT

0
710

|
logo_swt_113Vrijwilligers, jeugd, jeugdwerkers, tieners, jongeren en volwassenen die (bijna) wekelijks meedoen aan de activiteiten en projecten van Stichting Welzijn Twenterand gaan actie voeren om de politiek ervan te doordringen dat het huidige aanbod op peil gehouden moet worden. De acties worden gehouden in samenwerking met Jongerenraad Twenterand.

Aanleiding voor de grootscheepse actie is het raadsbesluit van de gemeente Twenterand op 10 maart jongstleden. Een meerderheid van de gemeenteraad, met uitzondering van PvdA en Gemeentebelangen Twenterand, besloot eerder beschikbaar gestelde middelen voor met name verplichte cao-kosten niet meer uit te keren. Hierdoor moet SWT in 9 maanden tijd een ton bezuinigen. Een bijna onmogelijke opdracht, die ten koste gaat van de diverse SWT-locaties (zoals buurthuizen), het jeugd- en tienerwerk, het gehandicaptenwerk, Vjennelan en het zomerkamp.

Alweer bezuinigen
Het afgelopen jaar is al flink bezuinigd op de overhead (kantoor) en sociaal culturele activiteiten van SWT. Per 1 juli telt SWT drie werknemers minder, terwijl vorig jaar ook al alle contracten van tijdelijke werknemers zijn beëindigd. Daarnaast is de openstelling van het aantal dagdelen tienerinloop met 25-30% verminderd. Dit tot groot ongenoegen van de bezoekende tieners. In de organisatiekosten kon door SWT niet meer gesneden worden, omdat de gemeente sinds 2003 deze kosten niet meer indexeert. Dit terwijl de kosten van bijvoorbeeld energie explosief zijn gestegen. Blijft voor SWT nog over de huisvestingskosten en de personele kosten in met name het jeugd en tienerwerk.

Wij willen inlopen! niet buiten lopen!! Met deze slogan gaan alle geledingen binnen het jeugd- en tienerwerk de komende dagen op pad in heel Twenterand. Het heeft de jeugd, tieners, de jongerenraad en het personeel van SWT gestoord als zou er geen draagvlak zijn in de gemeente voor het welzijn via SWT. Enkele politici uit Vriezenveen, doelden hiermee vooral op hun eigen kern. Met deze actie wil men laten zien dat het een misvatting is van de betreffende politici en dat het welzijnswerk wel degelijk leeft, in heel Twenterand.

Onderteken petitie via internet
Met een petitie via de website http://welzijntwenterand.petities.nl worden inwoners en oud-inwoners van de gemeente Twenterand opgeroepen deze te ondertekenen. Met de ondertekening wil men de politiek onder ogen laten zien wat voor consequenties de beslissing voor heel Twenterand zal hebben, zodat de politiek weer met elkaar om de tafel gaat en hun besluit gaat herzien. “Dan kunnen wij al onze activiteiten voortzetten zoals ze nu zijn en hoeven we geen enkel project en activiteit af te stoten!”

Hyves
Via de speciale Hyves-site http://stichtingwelzijn.hyves.nl kan iedereen zich aanmelden. Bezoekers kunnen hun ‘krabbels` achterlaten. De site zal de komende tijd vaak worden ververst met aankondigingen van nieuwe acties en foto`s en updates van hetgeen is bereikt.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier