Effectief Voorwaarts wint topper van Bergentheim

0
961

voober.jpgNa een week zonder competitie voetbal , maar wel een enerverende beker wedstrijd tegen ON was er weer competitievoetbal tegen en geduchte tegenstander. Bergentheim kwam op bezoek in Westerhaar die 3e staat en goed op dreef is momenteel.
Om precies half 3 floot scheidsrechter Stegeman uit Rijssen voor aanvang van de wedstrijd. Beide ploegen waren compleet en gebrand op een goede uitslag. Van meet af aan werd er gestreden om de bal waarbij Bergentheim er fel op zat en veelal de bal kon veroveren op het middenveld, maar veel verder dan de 16 meter kwamen ze in de eerste 9 minuten niet. Ook Voorwaarts kon nog geen potten breken in de eerste 10 minuten al hoewel het wel veel ruimte kreeg aan de linker kant maar de voorzetten van Wout Roelofs en Jordy Niks waren te onnauwkeurig. In de 12de minuut kreeg Bergentheim die de eerste echte kans kreeg. Een kort genomen corner werd voor gebracht en dwong Dinand Stuifzandt om twee keer te redden. Een minuut later was het wel raak voor Bergentheim. Slordig balverlies rond de middenlijn was de aanleiding dat de linker spits van Bergentheim vrij kon voorzetten en voor de geheel vrijstaande Nick Buitenhuis was het een koud kunstje om de bal binnen te tikken. De toon was gezet, de 0-1 op het scorebord.

Direct na de aftrap was Voorwaarts wel bij de les en wist meteen te antwoorden. Een snelle diepte pass op Jordy Harms die met een mooie beweging bij zijn tegenstander kon wegdraaien. Hij knalde met links op de lat maar de terugspringende bal kwam voor de voeten van Gert Dogger. Vrij simpel kon hij de 1-1 scoren en beide ploegen waren weer in evenwicht. Na de gelijkmaker bleef Bergentheim in de 1ste helft de ploeg met het meeste balbezit, was erg gevaarlijk aan hun linker kant maar ondanks het veld overwicht wist keeper Stuifzandt met zijn verdediging de boel schoon te houden en kon er worden gerust met 1-1 .
Na de rust wisselde trainer Beverdam Alwin Postma die veel moeite had met de snelle buitenspeler voor de snelle Roy de Lange waarmee de angel uit de tegenstander werd gehaald. Voorwaarts begon beter en de eerste 10 minuten wist het Bergentheim terug te drukken op eigen helft. Echte grote kansen waren er in de begin fase niet. Het spel golfde op en neer terwijl de opkomende mist steeds lastiger werd. Voorwaarts voelde dat er meer in zat en zocht meer de aanval. Dat resulteerde in de 57e minuut tot prachtig doelpunt. Een goede combinatie tussen Gert Dogger en Lars Bove was de aanleiding. Lars zag Jordy Harms goed weglopen achter zijn verdediger en zijn voorzet was precies op maat. Jordy nam de bal voorbij de 2e paal vol op zijn slof en knalde de bal keihard diagonaal binnen. De 2-1 voelde als een bevrijding voor de thuisploeg maar Bergentheim bleef voetballen en kwam na het doelpunt weer terug in de wedstrijd. Voorwaarts had het opnieuw moeilijk maar wist zich telkens weer onder de druk van de tegenstander uit te voetballen. In de 65ste minuut leek het even 2-2 te worden. Een mooie aanval van Bergentheim over de linker kant en een strakke voorzet die door alle verdedigers werd gemist kwam voor de voeten van de spits van Bergentheim maar keeper Stuifzandt redde bekwaam en was niet van plan om zich nogmaals te laten passeren. Naar mate de 2de helft vorderde kwam er bij Voorwaarts steeds meer ruimte om de spitsen in bal bezit te brengen. Bergentheim nam meer risico maar met spitsen als Dogger en Harms is dat gevaarlijk. In de 76ste minuut bleek dat wel. Gert Dogger speelde Jordy Niks goed vrij aan de linker kant. Zijn schot kon nog door de keeper worden gekeerd maar Jordy Harms stond op de juiste plek om simpel de 3-1 te scoren. Trainer Plessen bracht nog wat aanvallende impulsen maar deze konden het verschil niet meer maken. Sterker nog, Voorwaarts kreeg nog enkele kansen om de score verder uit te bouwen. Een prachtig schot van Jordy Harms werd prima tot corner gewerkt door de goede keeper van de bezoekers. Nogmaals Jordy Harms en ook Bernd Bove moesten zich oog in oog de meerdere erkennen in de keeper van Bergentheim . Ook aan de andere kant waren er nog kansen. Twee goede reddingen van keeper Stuifzandt en een bal op de paal zorgden ervoor dat de stand bleef zoals het was. Na 93 minuten floot de goed fluitende en jeugdige scheidsrechter (hij is pas 20 jaar) voor het eindsignaal waarmee een leuke wedstrijd van 2 goede teams en een uitstekende scheidsrechter ten einde kwam.
Het werd de wedstrijd van Jordy Harms, zonder de rest te kort te doen. Tijdens de warming-up ging hij door zijn enkel en dacht hij dat hij niet kon spelen. Trainer Beverdam gokte door hem toch te laten starten. Met een assist en 2 doelpunten maakte hij het verschil tegen Bergentheim dat zeker niet minder was maar Voorwaarts veel effectiever blijkt te zijn.
Voorwaarts blijft na deze topper koploper en volgende week wacht de uitwedstrijd tegen RKSV.
Opstelling Voorwaarts: Stuizandt, Postma (45. De Lange), Wessels, Meier, Roelofs, Slot, L. Bove, B. Bove, Niks, Dogger en Harms.