Eerste tiental Denk en Zet/Witte van Moort wint in thriller van WSDV Wageningen en blijft meedoen om titel

0
1426

dammen.jpgZaterdag 19 januari hebben de dammers van Witte van Moort met 12-8 van WSDV uit Wageningen gewonnen en blijven daarmee in de race om het landskampioenschap.

Het was een spannende middag die alle kanten op had gekund. Met name de partijen tussen Hessing-Verheul en Van Dijk-Sterrenburg zorgden tot in de slotminuten voor een behoorlijke spanning. Vooral omdat de Westerhaarse equipe moest winnen om mee te blijven spelen om de landstitel. WSDV was al zo goed als verzekerd van handhaving.

Al gelang de wedstrijd vorderde, hielden Mol en Keurentjes hielden elkaar in evenwicht en dat gold ook voor Barkel en 2-voudig vice-wereldkampioen Jan Groenendijk. Wirny zette WVM op voorsprong door Ivens gedecideerd te kloppen. Vervolgens remiseerden Aalberts met Van Beek, Kalmakov met Wesselink (beiden gelijkwaardig) en Hilberink ondanks voordeel met De Kruijf. Op dat moment stonden enkele borden nog in lichterlaaie en kon het nog alle kanten op. Gelukkig voor Hessing en Witte van Moort zag Nationaal vrouwentopper Verheul een winnende slag niet waarna Hessing wel winnend wist toe te slaan. Salome kwam niet langs de solide spelende Van Muijen, Wong won net niet van Monteba en Jan van Dijk moest een schijf offeren vanwege een vastloop-variant tegen Sterrenburg. Het offer bleek voldoende voor remise die daarmee een score van 12-8 op het bord wist te zetten. Witte van Moort blijft met de overwinning op een gedeelde 2e plaats en doet nog volop meedoet om het landskampioenschap. Vooral daar koploper Schiedam in de volgende ronde, over 2 weken, nog het loodzware en immens sterke Hijken DTC zal treffen, dat met wereldkampioenen Boomstra en Wiersma in de gelederen samen met de Westerhaarse dammers ook 2e staat. In die ronde neemt Witte van Moort het op tegen het eveneens altijd sterke VBI uit Huissen, dat vierde staat.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier