Eerste team verslaat DES Lunteren met minimale cijfers

0
1327

Afgelopen zaterdag speelde eerste het team van Witte van Moort tegen de promovendus DES Lunteren. Hoewel het eerste team de laatste jaren prima scoort tegen Lunteren, mochten ze niet onderschat worden, getuige het gelijkspel van Lunteren tegen titelkandidaat Huissen.

Het eerste punt kwam van Marino Barkel. Barkel, die eerder dit jaar besloot een sabbatical te nemen maar vanwege personele problemen zijn terugkeer eerder maakte dan verwacht, speelde tegen Ronald van de Beek. Barkel speelde als vanouds snel, maar mist wellicht de nodige wedstrijdritme. Hij plaatste in het middenspel een aanval, die niet zonder gevaar was. Zijn tegenstander bracht enkele listige combinatiedreigingen in het spel, maar door goed rekenwerk van Barkel nam hij zelf een combinatie en bereikte daarmee een gelijkspel. Vadim Virny zette de Westerhaarders daarna gauw op voorsprong. Virny nam in de opening een grote afwikkeling tegen de jeugdige Stijn Overeem, waardoor Virny voordelig kwam te staan. Hij zette later met een aanval zijn tegenstander onder druk, die er niet meer aan te pas kwam. Vanwege de eerder genoemde personele problemen, deed Mitchel Mensinga voor het eerst mee. Hij deed dat niet onverdienstelijk en luisterde zijn debuut op met een probleemloze remise tegen Aldert van Eck. Gauw daarna tekende Yuen Wong voor het vijfde punt. In de klassieke stand werd de strijd tegen Mark Sanders niet verbroken en was het snel remise.

De tweede overwinning van Witte van Moort kwam op naam van Herman Hilberink tegen de sterke Erwin van Hierden. Aanvankelijk leek de partij op een remise af te stevenen, maar Hilberink plaatste een slim offer waardoor van Hierden in grote problemen kwam. Hilberinkse opponent zag door het bos de bomen niet meer en liep in een eenvoudige damafname. Odin Mol nam het op tegen Harmjan Lammers. Mol kwam er maar moeilijk doorheen tegen de degelijk spelende Lammers. Naarmate de partij vorderde kreeg Mol toch nog voordeel, maar het was niet genoeg voor de winst. De vijfde remise kwam op naam van Jan van Dijk tegen de eveneens degelijk spelende Arjen Timmer. Jan van Dijk probeerde van alles, maar ook hij kwam niet door de muur heen. Bert Aalberts speelde tegen de op papier minste tegenstander Arno Bos. Na een rustige opening, kreeg Aalberts langzamerhand voordeel. In het eindspel kon Aalberts zijn voordeel omzetten in winst en teamoverwinning, maar zag een geniepige finesse over het hoofd waardoor Aalberts in remise moest berusten. Peter Hoopman speelde tegen de kopman van Lunteren, Henk Klarenbeek. De tegenstander van Hoopman plaatste al snel een Hooglandaanval. Hoopman omsingelde zijn aanval goed, maar na een kleine misrekening kwam Hoopman onder druk te staan en staakte de strijd. Ondertussen had Witte van Moort het tiende punt en had Gerbrand Hessing de eer om de overwinning binnen te slepen. Hessing speelde agressief tegen Arwin Lammers en plaatste in de opening een flankaanval. Dat leek gevaarlijk, maar Hessing had alles onder de controle. In het eindspel leek het er op dat Hessing ging winnen, maar zijn tegenstander verweerde zich kranig. Hessing berustte in remise, maar haalde wel het elfde punt voor het team binnen.  

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier