Eerste team knokt zich naar gelijkspel

0
2466

Na de goede seizoensopener tegen Van Stigt Thans 2 (8-12 zege) stond voor het eerste in ronde twee de thuiswedstrijd met Dammend Tilburg op het menu. De Tilburgers pendelen doorgaans tussen ere- en hoofdklasse maar wisten zich vorig jaar te handhaven op het hoogste niveau. Een lastige tegenstander die desondanks wel geklopt zou moeten worden door WvM.

Het spits werd afgebeten door Jan van Dijk. De Friese topspeler liet zich bewust opsluiten hetgeen tot complicaties leidde. Deze werden tegenstandster Karlijn Overes in het middenspel te veel: een damzet bezegelde uiteindelijk haar lot. De Tilburgse tegentreffer liet niet lang op zich wachten. Yuen Wong zocht tegen de Franse topper Kevin Machtelinck naar spanningen en juist op het moment dat zich een interessante partij ontvouwde trapte Wong in een vederlichte damcombinatie.

De Brabantse ploeg nam vervolgens brutaal de leiding. Edwin Twiest had een redelijke opening tegen Eddy Bude maar na een moment van kortsluiting bij Twiest kon Bude de stelling gemakkelijk naar winst afwerken. In een poging de stand weer gelijk te trekken was Bert Aalberts met een provocerend spelplan begonnen. Zijn tegenstander Anastase Leclerc werd er niet bang van en Aalberts kwam steeds slechter te staan. Met de nodige mazzel wist Aalberts de partij toch nog op remise te houden.

Vadim Wirny trok de stand vervolgens recht. Na een gortdroge opening was zijn voordeel eerder optisch dan concreet van aard. In het middenspel liet invaller Toon Dielen zich toch behoorlijk onder druk zetten waarna een damcombinatie hem fataal werd. Gil Salome liet voorts remise aantekenen. Hij hoopte Rik Verboon onder druk te kunnen zetten maar die speelde dermate solide en sterk dat Salome op het eind nog nauwkeurig moest spelen voor het punt.

Een behoorlijke opsteker voor WvM was de zege die vervolgens werd geboekt door Gerbrand Hessing. Tegen Koos van Amerongen ontspon zich reeds in de opening een interessante strijd.  Hessing speelde sterk en zadelde zijn tegenstander op met een topzware linkervleugel. Van Amerongen koos vervolgens voor een dubieus ogend plan dat door Hessing uiteindelijk combinatief werd afgestraft. Met de 8-6 voorsprong leek winst nog altijd mogelijk al zag het er op de andere borden niet overal even goed uit. Peter Hoopman probeerde met degelijk spel de boot in het midden te houden maar had toch de hele partij wat nadeel tegen de Tilburgse kopman Toine Brouwers. In een dun standje was remise haalbaar maar Hoopman kwam er niet meer uit en verloor de partij. Odin Mol moest toen na een goede partij in remise berusten. Ondanks de barrage aan ruiltjes van tegenstander Jasper Daems kreeg Mol nog flink voordeel in het late middenspel. Daems bleef echter koel en haalde remise.

Als laatste was Herman Hilberink nog bezig. Weinigen gaven nog een stuiver voor zijn remisekansen toen Thijs van den Broek uren eerder al voor een schijfje was doorgebroken. Hilberink knokte door en pakte de dam af tegen schijfverlies. In een lastig eindspel wist Hilberink snel remise af te dwingen, hetgeen ook de benauwde 10-10 opleverde. Achteraf gezien mag WvM hier bepaald niet mee klagen. Over twee weken speelt het eerste team de uitwedstrijd bij Damlust in

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier