Eerste team kansloos tegen koploper

0
861

In de vijfde ronde van de clubcompetitie nam het eerste team van Witte van Moort het op tegen Van Stigt Thans 1 uit Schiedam. Twee weken geleden speelden de Westerhaarders gelijk tegen het tweede team van die vereniging. Het eerste team van Schiedam is op titelkoers dus de opgave voor WvM was niet eenvoudig.
De twee invallers aan Westerhaarse zijde troffen het niet. Zo kreeg Gerwin Mollink de ex-WvM’er Vadim Virny te bestrijden. Tot het middenspel weerde Mollink zich goed, maar opeens ging het hard en moest hij de punten aan de man uit Münster laten. Ook Niek Kloppenburg bood goede tegenstand tegen ex-bondscoach Rob Clerc. Weliswaar had Clerc optisch overwicht, maar Kloppenburg bleef rustig en liet een knappe remise aantekenen.
De achterstand noopte tot een tegentreffer. Er was vandaag echter geen doorkomen aan en de Westerhaarders mochten in sommige remisepartijen bepaald niet mopperen. Zo ontsnapte Van Dijk uit verloren positie tegen Heusdens en bleef ook Aalberts na een lange verdediging tegen Remeijer schadevrij. Bij Barkel-Luteijn, Wong-Kos, Hessing-Hageman en – knap – Van den Broek-Gantvarg kwam de remise via logischer wijze tot stand.
Uiteindelijk liep de score toch nog verder op. Martijn de Leeuw had een lastige loting met de jeugdige wereldtopper Jitse Slump. Na een onnauwkeurigheid in de opening ging De Leeuw noodgedwongen va banque spelen. In het niet alledaagse spelbeeld voelde Slump zich beter op zijn gemak en won de partij. Ook een verliespartij was er voor Gil Salomé, die in een spannende stelling een minder gelukkige hand van spelen had dan tegenstander Hein Meijer.
Eindstand 7-13. Over twee weken volgt een cruciale uitbeurt tegen hekkensluiter Damcombinatie Fryslân, die net als de Westerhaarders één punt hebben verzameld.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier