Eerste editie open bedrijvendag ‘Twenterand Werkt’ met ruim 50 deelnemende bedrijven

0
537

Ben je scholier, student, op zoek naar een leuke baan of stage, wil je graag ontdekken wat je later wilt worden of ben je gewoon nieuwsgierig? Kom dan naar Twenterand Werkt!

Ruim 50 Twenterandse bedrijven openen hun deuren. Kom kijken hoe er wordt gewerkt en neem deel aan alle gave activiteiten. Speel ‘The Game’, win mooie prijzen en kom alles te weten over de mooie bedrijven in Den Ham, Vroomshoop, Westerhaar, Vriezenveen Oost en Vriezenveen Weitzelpoort. Kijk op Twenterandwerkt.nl voor de laatste info, alle deelnemende bedrijven en interessante vacatures.

Den Ham, Vriezendijk: Bij alle Hammer bedrijven is een halte en kun je opstappen in treintje Bello, dat je langs alle deelnemende bedrijven brengt. Natuurlijk kun je ook met eigen vervoer gaan. Bij één van de haltes kun je zelfs gratis een patatje halen. Het startpunt, ook wel de hotspot genoemd, ligt aan de Vriezendijk. Elk bedrijf heeft leuke, interessante of zelfs sportieve activiteiten georganiseerd. Neem een kijkje op de bedrijvenpagina van www.twenterandwerk.nl om te ontdekken wat ze voor jou in petto hebben. En als leuke extra: bij elk bedrijf ligt een goodybag van Twenterand Werkt voor je klaar.

Vroomshoop: Enkele vooraanstaande bedrijven in Vroomshoop openen hun deuren op zaterdag 14 oktober als onderdeel van Twenterand Werkt. Verwacht boeiende rondleidingen door deze grote landelijk bekende fabrieken als De Groot Vroomshoop, Hilding Anders en Mekufa, met tal van leuke activiteiten om aan deel te nemen. Er ligt een goodybag klaar voor alle bezoekers. Of je nu een scholier, student, werkzoekende of gewoon nieuwsgierig bent… kom kijken hoe Vroomshoop werkt.

Westerhaar, Garstelanden: Westerhaar nodigt je uit om een kijkje te nemen op bedrijventerrein Garstelanden. Een aantal mooie Westerhaarse bedrijven sluit speciaal voor de gelegenheid een deel van de Garstweg af om te laten zien wat ze allemaal in huis hebben. Er staan grote machines opgesteld die je kunt bekijken en zelfs uitproberen. Ieder van deze bedrijven heeft zijn eigen unieke activiteiten opgezet. En elke bezoeker wordt verwend met een leuke verrassing in de vorm van een goodybag. Bovendien kun je mooie prijzen winnen met ‘The Game’.

Vriezenveen, Weitzelpoort: Industrieterrein Weitzelpoort pakt flink uit tijdens de open dag. Het startpunt van de bedrijvenroute over de Weitzelpoort is bij Falco BV. Ga daarna langs bij alle deelnemende bedrijven en neem deel aan de activiteit die voor alle leeftijden worden georganiseerd, zoals karten bij Van Aalderen Banden(8-12 jaar), autodemo’s, prijsvragen en nog veel meer. Bij een aantal bedrijven staat wat lekkers voor je klaar.

Parkeer je auto bij Falco en laat je per pendelbus vervoeren over de Weitzelpoort, er zijn 6 haltes waar je uit en op kunt stappen. Als je de bedrijven allemaal hebt gezien, laat je dan terugbrengen naar Falco. Alle bedrijven zijn ook wandelend of per fiets te bezoeken Almi Machinefabriek en MD Stoffering bevinden zich buiten dit industrieterrein maar doen zeker mee, zoek ook deze bedrijven op. Speel ook op de Weitzelpoort ‘The Game’ en maak kans op een JBL Party speaker, een Segway step en een jaar lang gratis sporten voor 2 personen bij Sparta Gym.

Startersplein: In het Ondernemershuis, dat zich ook op de Weitzelpoort bevindt, staan verschillende start-ups en scale-ups uit de zorg, techniek, ict en communicatie. Ga met ze in gesprek en ontdek interessante en vaak vernieuwende oplossingen voor bestaande problemen.

Vriezenveen Oost: Ook op het industrieterrein Vriezenveen Oost is veel bedrijvigheid. De bedrijvenroute is te vinden langs De Watergang. Stap op de Vriezenveen Oost Expres (Bello) en stap uit bij alle ondernemers, neem deel aan rondleidingen, activiteiten en prijsvragen. Er zijn 2 hotspots te vinden op dit industrieterrein, één naast Schmidt Automotive, de andere hotspot is te vinden bij Paarhuis en de nieuwe achteringang van Raab Karcher. Spektakel is verzekerd bij de hotspot van Paarhuis/Raab Karcher, er zijn vette auto-demo’s waar de jeugd aan mee kan doen, ook is er een gezellig lifestyle event met leuke kraampjes voor iedereen. Als je op dit bedrijventerrein deelneemt aan The Game, maak je zelfs kans op één minuut gratis winkelen bij de Plus in Vriezenveen. Aan de andere kant van de N36, op de Oosterweilanden, opent het nieuwe pand van Morrenhof- Jansen zijn deuren voor iedereen die geïnteresseerd is in installatietechniek.

Gemeentehuis Twenterand: Ook de gemeente Twenterand opent haar deuren tijdens Twenterand Werkt op zaterdag 14 oktober tussen 10.00 en 15.00 uur. Op het Manitobaplein zijn allerlei activiteiten te beleven en de gemeente Twenterand laat zien hoe daar wordt gewerkt en wat de rol van de gemeente is in onze samenleving.

Vacatures: Op Twenterandwerkt.nl heeft elk bedrijf een eigen bedrijvenpagina met interessante info over het bedrijf, de activiteiten die ze aanbieden tijdens Twenterand Werkt en de vele vacatures die er in Twenterand zijn. Kijk op de website naar de vacatures, ga vervolgens kijken bij de bedrijven of het iets voor je zou kunnen zijn en ga direct met ze in gesprek. Makkelijker kunnen we het niet voor je makken, kom kijken hoe Twenterand werkt. Speel The Game en maak kans op een ballonvaart voor 2 personen Geef antwoord op interactieve vragen die door bijna alle 50 deelnemende bedrijven worden gesteld en maak kans op mooie prijzen. Scan de QR-code bij één van de bedrijven en de game gaat van start. Geef antwoord op leuke meerkeuzevragen met veel wetenswaardigheden. In elk dorp of bedrijventerrein kun je mooie prijzen winnen. Ga je naar twee of meer bedrijventerreinen en heb je de meeste vragen goed, dan maak je zelfs kans op de superhoofdprijs: een ballonvaart voor 2 personen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier