Eerste competitieoverwinning Voorwaarts

0
389

Op zaterdag 4 november speelt Voorwaarts 1 een uitwedstrijd tegen AVC Heracles 1 op het nieuw aangelegde kunstgrasveld voor de oude tribune.

Voor Voorwaarts wordt het een belangrijke wedstrijd om aansluiting te krijgen met de middenmoot, aangezien de laatste weken wel redelijk gevoetbald werd, maar er erg weinig punten werden gehaald.

AVC Heracles laat voor de wedstrijd weten enkele blessure gevallen te hebben. Wat dat betreft zit Voorwaarts in hetzelfde schuitje, want naast de langdurige blessures van Stein van Nuil, Yarnick Boertje, Sander Berghuis en Glenn Snippe zijn er afgelopen week Wout Roelofs, Jordy Harms, Roy de Lange en Nick Wessels bij gekomen. Het lijkt wel een blessurevirus wat er over het Twistveen geraasd is. Gelukkig zijn Nick Wessels en Roy de Lange nog in staat om op de bank plaats te nemen en zijn er 2 O-19 spelers toegevoegd aan de wedstrijdselectie.

Ondanks alle blessureperikelen kan Voorwaarts nog een prima elftal in de (kunst)weide sturen en is er alle vertrouwen op een goede afloop.

Dat dit vertrouwen niet ongegrond is, blijkt na de start van de wedstrijd, want Voorwaarts neemt al snel het heft in handen en na 7 minuten spelen is het Bernd Bove die de eerste kans van de wedstrijd krijgt. Zijn lob mist wat hoogte, waardoor de keeper van Heracles redding kan brengen.

Na zo`n kwartier spelen is het Kevin Klos, die met een pass op Kilian Ekkel de boel openbreekt. De pass is iets te hard, maar Mauro Slatius reageert attent door van buiten naar binnen te komen en zijn directe tegenstander kan hem in het 16-meter gebied alleen nog maar stoppen met een overtreding. Scheidsrechter Ten Voorde geeft geel en een penalty, die door Bernd Bove prima wordt binnen geschoten 0-1.

AVC Heracles probeert hierna wat meer druk te zetten, maar Voorwaarts staat prima te verdedigen  en dat resulteert in frustratie (en regelmatig gele kaarten) bij de tegenstander.

Voorwaarts krijgt in de 1e helft enkele goede kansen, waar vooral Mauro en Kilian bij betrokken zijn, maar zij weten het net niet meer te vinden.

De verdediging van Voorwaarts o.l.v. de prima spelende Coen Sickman laat geen muisje door vandaag en dat betekent dat de rust met een stand van 0-1 wordt bereikt.

Vlak voor rust lijkt Bernd Bove uit te vallen na een behoorlijke tik op zijn knie, maar hij wil die laatste paar minuten nog even doorspelen, zodat hij in de rust door de fysio eventueel nog opgelapt kan worden. Klaas Kuilder (de fysio van dienst) is de gehele rust met Bernd bezig en weet hem weer speelklaar te krijgen voor de 2e helft.

Dit heeft zeker gevolgen voor de rest van de wedstrijd, want in de 55e minuut is het Kilian die een schietkans via de vingertoppen van de keeper van AVC over het doel ziet verdwijnen. De corner die daarop volgt, komt bij Bernd voor de voeten. Hij twijfelt niet en schiet zijn 2e doelpunt van de middag tegen de touwen. 0-2

Hierna zien we AVC Heracles aanstalten maken om druk te zetten op de verdediging van Voorwaarts met als gevolg dat er veel meer ruimte komt voor Voorwaarts om aan te vallen.

In één van deze aanvallen raakt Mauro geblesseerd (kan er ook nog wel bij…) en komt O19-speler David Heerkes voor hem in het veld. David laat zich enkele keren goed zien en weet zelfs een voorzet tot doelpunt te promoveren door de bal koppend bij de 2e paal binnen te leggen. Helaas heeft scheidsrechter Ten Voorde een overtreding gezien en gaat dit feestje niet door.

Met nog zo`n 10 minuten te spelen gaat AVC Heracles nog één keer alles op alles zetten door 3 verse krachten in het veld te brengen. Dit resulteert in 1 goede aanval, die door doelman Stuifzand van Voorwaarts via de paal tot corner wordt verwerkt.

De laatste 10 minuten komt de 2e O19-speler die vandaag zijn competitie-debuut maakt, Boaz Mulder nog in het veld en zien we de wedstrijd naar zijn eind kabbelen.

Voorwaarts wint verdiend met 0-2 waardoor er een sprongetje op de ranglijst wordt gemaakt.

Zoals het spreekwoord zegt: één zwaluw maakt nog geen zomer….er zal dus ook volgende week weer een goede prestatie gezet moeten worden om deze eerste overwinning een vervolg te geven.