Duur puntverlies Voorwaarts maar houdt nacompetitie nog in zicht

0
593

logo-vv-voorwaarts-125.jpgZaterdag 19 April was een belangrijke wedstrijd ronde in de 3de klasse C. De 1e en 2e plek tegen elkaar en de nummers 3 en 4 van de ranglijst troffen elkaar ook. Voor beide ploegen stond er een groot belang op het veld te Westerhaar. Voor Voorwaarts belangrijk in de race voor of na competitie of misschien nog wel rechtstreeks kampioenschap. Marcel Borkent kon over een vrijwel complete selectie beschikken, alleen Mark Smelt mocht door een schorsing niet meedoen deze middag.
Om precies half 3 floot scheidsrechter Kok voor de eerste keer en vanaf de eerste minuut was duidelijk waar Lutten voor was gekomen. Er werd vanaf de aftrap meteen druk gezet en Voorwaarts werd overdonderd door de felheid waarmee Lutten begon. De verdedigers wisten hier niet goed raad mee en hierdoor ontstond veel bal verlies. Lutten wist al in de 7de minuut de druk om te zetten in een doelpunt.,Eeen aanval door het midden werd niet goed verdedigd en eerst leek het nog dat er 2 man buitenspel stonden echter de middenvelder die niet werd gedekt kon zo tussen de verdedigers door en de 0-1 aantekenen.

Het duurde tot in de 20ste minuut voordat Voorwaarts weer aan het voetballen kwam. Lutten liet het een beetje vieren en Voorwaarts leek wakker te zijn. De eerste grote kans was een voorzet vanaf rechts van Timo ter Braak. Deze werd door Michel Lensen netjes terug gelegd en Gert Dogger leek zijn eerste van de middag te gaan maken hij schoot de bal ruim over en kwam Lutten met de schrik vrij. De minuten daarna ging het redelijk gelijk op en kregen beide teams nog kansen waarvan Lutten de beste. De spits van Lutten wist zich vrij te spelen en kon vrij richting het doel van Dinand Stuifzandt. Hij omspeelde de keeper maar de bal werd nog ruim voor de doellijn opgepikt door de goed meegelopen Lars Bove. In de 35ste minuut lieten de spitsen van Voorwaarts zien dat ze van een bijzondere kwaliteit zijn. Israel Basmaci speelde zich op links vrij en gaf een prachtige voorzet richting 2e paal. De keeper verkeek zich op de snelheid van de bal en Gert Dogger stond op de juiste plek. Direct uit de lucht schoot hij de bal in de verre hoek. Een prachtig doelpunt en op dat moment een terechte gelijkmaker.
Na de thee was het in 48ste minuut wederom Lutten die een doelpunt aantekende. Een corner werd hoog voor geschoten en Dinand ging er onder door. De aanvaller van Lutten echter niet en kopte onberispelijk binnen. Wederom liep Voorwaarts achter de feiten aan en moest het een achterstand wegwerken. Tot aan de 65ste minuut ging het wederom gelijk tegen elkaar op en kregen beide teams kleine kansen. Voor trainer Borkent een teken om meer aanvallende kracht in te brengen in de persoon van Jordy Niks. Het team ging aanvallender spelen maar de ruimte op het middenveld was veel te groot. De spitsen werden niet goed bediend, vaak werd de lange bal gehanteerd en de verdedigers van Lutten konden dit vrij simpel verdedigen. De spelers van Lutten lagen iedere keer geblesseerd op de grond en daardoor was het tempo uit de wedstrijd en dit was zeker niet in het voordeel van Voorwaarts.
De laatste 10 minuten werd er alles of niets gespeeld en kreeg Voorwaarts nog een paar goede kansen. Een schot van Rutger Slot ging net naast en een inzet van Israel Basmaci werd knap door de keeper tot corner verwerkt. Voorwaarts kreeg in die fase 7 tot 8 corners die allemaal het doel net mistte, ook de inzet van verdediger Lars Bove. De grootste kans was voor Gert Dogger. Hij kreeg de bal op mooie hoogte rond de penalty stip maar de bal leek misschien wel te makkenlijk. Helaas voor Voorwaarts schoot hij de bal hoog over. De veel en soms onnodig fluitende scheidsrechter maakte kort daarna er een eind aan en stond Voorwaarts onverdiend met lege handen. Deze zaterdag had Voorwaarts meer verdiend maar over de 2 wedstrijden was dit resultaat zeker wel terecht.
Op deze manier wordt het toch nog weer spanend in de top van de 3de klasse. SVI wist te winnen van Hardenberg’85 in Zwolle en deed goede zaken richting het kampioenschap. Over 2 weken speelt Voorwaarts tegen Hardenberg’85 die het kampioenschap aan haar neus voorbij zag gaan en zich kan gaan richten op de nacompetitie.