Dure feestzaal was doodsteek cafetaria De Sluus

25
4639

Vier jaar lang heeft Jan Veerenhuis, eigenaar van het Westerhaarse cafetaria De Sluus, geprobeerd zijn nieuwe feestzaal rendabel te maken. Dartwedstrijden werden er vaak gehouden, maar de gehoopte feesten bleven uit. Zondag 27 januari moest De Sluus dicht.
Bijna dertig jaar geleden keek de Westerhaarse Jan Veerenhuis (58) vanachter de balie van zijn snackbar uit op het pand dat een paar jaar later zijn cafetaria zou worden. De ondernemer zag kansen in het openen van zijn eigen eetcafé en kocht in 1985 het pand op. Hij had nooit gedacht dat zijn enthousiasme uiteindelijk zou leiden tot het faillissement van zijn Cafetaria De Sluus.
De feestzaal, met ruimte voor ongeveer 160 personen, moest een positieve impuls geven aan de cafetaria. “De zaal bracht echter teveel extra kosten met zich mee. Mede door de recessie lukte het ons niet om het hoofd boven water te houden”, vertelt Veerenhuis.
Naast Veerenhuis werkten er nog een drietal parttimers in de cafetaria. “Afgelopen zondag was ook voor hen de laatste werkdag.” Veerenhuis valt even stil. “Het was erg moeilijk om ze los te laten.” (Tubantia)

Lees het volledige artikel in TC Tubantia van donderdag 31 januari.

25 REACTIES

 1. ja vind het niet zo heel gek natuurlijk vind ik het jammer maar als we er eten weg halen was het op niet gaar of of de mayo was een kwartje groot ja sorry duur betalen voor slechte kwaliteit wat daar de reden voor was weet ik niet wel weet ik dat hij vroeger goed eten had maar daar konden wij de laatste jaren niet meer over praten uiteindelijk hebben ze er zelf aan meegewerkt misschien was hij goed voor vaste klanten maar ik kan daar niet over mee praten

 2. Ik vind het jammer !! En wat betreft het eten …Hij stond voor kwaliteit, Al met al nooit wat te klagen gehad !
  Terwijl wij niet eens vaste klant waren ..Heel erg jammer dat Westerhaar zo iets moois kwijt raakt !!!
  Prachtig pand…Sterkte gewenst !

 3. (Een deel van deze reactie is verwijderd)….. De gastvrouw die wij gewend waren was er niet meer, laat staan de hartelijkheid die Sylvia altijd uitstraald die was in het geheel verdwenen. Na dat de biljard vereniging ook te horen kreeg dat zij niet meer welkom waren ging het nog sneller bergafwaards. Met het darten was het altijd gezellig, bij Sylvia kregen we altijd diverse snacs tussendoor, een exstra fooi was dan ook op zn plaats, dit was met onze nieuwe gastvrouw (hmmmm) wel wat anders, nee jammer deze sluiting is geheel aan Jan zelf te danken,De kwaliteit ging steeds sneller achteruit ook jammer voor het uitstekende personeel, maar die konden er ook niets meer aan doen, Jan zat op het terras of was met vakantie. Zag vanmiddag al dat Grolsch de tap al aan het weghalen was, Tja Jan kan zich niet meer vertonen op de Westerhaar, hij woont ook niet voor niets al 2 jaar in Almelo !
  Conclusie, een uitstekende cafetaria voor 2 jaar geleden maar met andere kapiteins aan het roer was het snel verzuipen !!

 4. Nou ik zal er niets aan missen. Als ik er in de vitrine keek had ik al geen trek meer. De braadworsten lagen er in 3 kleuren; oud bruin, iets minder oud bruin en onderop de normaal gekleurde. Bah

 5. Verdorie henk, je hebt gelijk, nadat Sylvia weg was was het ook gebeurd met de cafetaria, Lulverhaal over de zaal, klantvriendelijkhied was er niet meer.
  Jan zat alleen maar nog op het terras(verwijderd).
  Nee geef mij maar Sylvia, altijd in voor een praatje en genoeg patat in het bakje ! Ook dat is belangrijk. Al met al eigen schuld dikke buld.

 6. Wat er over de sluus en jan word gezegt vind ik niet terecht. Er is helemaal niks te klagen over zijn vriendin. Ik mocht er altijd met plezier werken. En ik vind jammer dat het zo moest lopen. Maar er zijn altijd mensen die er om lachen!

 7. Wat er over de sluus en jan word gezegt vind ik niet terecht. Er is helemaal niks te klagen over zijn vriendin. Ik mocht er altijd met plezier werken. En ik vind jammer dat het zo moest lopen. Maar er zijn altijd mensen die er om lachen!

 8. erg jammer dat er nu zo over jan en zijn cafetaria wordt geklaagt…misschien zegt het meer over de klagers dan over jan of zijn bedrijf!!!wij kwamen er wekelijks en hebben onze 12,5 jarig huwelijksfeest daar gehouden…in 1 woord top !!!vind het dan ook erg sneu voor jan en zijn personeel…heel veel sterkte!!!!

 9. Tja Mandy,(VERWIJDERD)
  Dat jij er met plezier hebt gewerkt weten we wel, maar zoals het gezegde al zegt: Wie betaald bepaald ! Wel vreemd trouwens dat Jan in de krant verteld dat hij failliet is, helemaal niet waar! En wist je wel dat Jan zelf de krant heeft gebeld voor dit verhaal ? KIjk maar op http://www.kvk.nl onder de sluus, geen vermelding van failliet, .
  (VERWIJDERD)

 10. Nou heb bij http://www.kvk.nl gekeken er staat alleen dat hij is uitgeschreven bij de handelregister maar als je 3 cafetaria’s een Chinees en een pizzeria hebt dan denk je toch na dat het niet gaat lopen met de feestzaal
  Hij had meer reclame moet maken dat je daar feesten kon houden er stond een klein bord dat de feestzaal open was nou dat valt toch niet op en als je eten wilt halen kom je daar en dan wil je nog wat nee ik ga dicht nou dat trekt ook klanten op tijd dicht gaan

 11. hier een reactie van mij over deze onzin wat ik nu allemaal lees het lijkt wel shownieuws al het gegis over het wel en wee over de sluus is erg makkelijk voor sommigen maar hoe het echt is weten jullie helaas niet het is makkelijk om iemand zwart te maken die dit niet verdiend en mijn vriendin staat hier buiten die heeft haar eigen werk en gezin waar ze heel druk mee is ze werkte niet bij mij jullie mogen wel praten maar wel de waarheid en ik durf mij op westerhaar wel vertonen heb niks te verbergen maar mensen kijk allemaal naar jezelf dan heb je het al moeilijk genoeg en zeg geen nare dingen over anderen doe ik ook niet over jou ik wil de mensen die wel vertrouwen in mijn hebben gehad bedanken voor alle steun en begrip voor de moeilijke beslissing die ik vorige week moest nemen en dat doe je niet in een week dat liep al wel 5 jaar

 12. iemand die zo praat over jan die mag hopen dat ze zelf nooit voor deze moeilijke beslissing komt te staan in hun leven dat wou ik nog even kwijt

 13. De mensen die vertrouwen in je had Jan, die heb je de deur gewezen…. Die het beste met je voor hadden…die altijd voor je klaar stonden… Wat van je hielden…. Bedank je die mensen ook? Nee die hebben een trap in de rug gekregen van je…. Het is heel jammer dat de sluus er niet meer is… En dat jij er niet meer kunt staan voor je klanten…. Maar mensen hebben een mening, en die mening mag geuit worden, wat de mensen ook denken…

 14. Het is serieus te sneu voor woorden wat hier allemaal over jan en zijn vriendin word gezegt.. Jan heeft altijd keurig zijn best gedaan om de zaak draaiende te houden al die jaren. Laat de mensen allemaal maar eens naar zich kijken, en zorgen dat je zelf niet in zo’n moeilijke positie komt te staan. Zoiets gun je toch niet iemand in een moeilijke tijd.

 15. Ja Jan je praat wel over 5 jaar maar dat jok je, er zijn zoveel leveranciers die nog geld van jou moeten hebben, maar die betaalde jij niet, jij moest lange weekenden weg, en dat allemaal van het geld wat je nodig had om je leveranciers te gaan betalen, wie zitten er nu dan met de gebakken peren, niet alleen jij, jij hebt met je vriendin je plezier er van gehad. met andere woorden je hebt Sylvia en jouw leveranciers gewoon in de rug geschoten, niets meer en niets minder, dus nu niet zielig gaan doen, dit is helemaal jouw eigen schuld .
  Wie gaat nu de rekeningen betalen die jij achterlaat ? Het zijn er nogal een paar ?
  Ach nee laat maar, je blijft toch jokken !

 16. als mensen iets te melden hebben laten ze het lekker voor zich zelf houden ik weet wel jan heeft altijd hard voor zijn zaak geknokt!hij was 7 dagen in de week aan het werk .en henk je praat wel lief over sylvia maar laten de mensen uit w haar maar eens vertellen hoe ze er echt over haar denken !en mensen maken fouten in hun leven jammer genoeg!

 17. Bah! Wat triest zijn jullie om zo over jan en zijn vriendin te praten. Hebben jullie niet wat beters te doen? Jan deed er ALLES aan om zijn zaak draaiende te houden. Hij was er 7 dagen per week en stond altijd voor een ander klaar. Beetje jammer dat sommige mensen zo moeten reageren. Als je het niet erg vind dat hij gestopt is met de zaak PRIMA hou dat lekker voor je. Hou je bezig met je eigen leven.

 18. Wat een discussie hier zeg. Pfffff. Ik wou er ook even op reageren. Reactie op jan veerenhuis: je zegt het lijkt wel shownieuws. dat heb je er zelf naar gemaakt door deze adverentie in de krant te zetten.
  ten tweede je had het moeilijk om afscheid te nemen van je persooneel wat ik me in kan denken.
  Maar al het andere persooneel die jaren bij jullie hebben gewerkt daar had je geen moeite mee om die eruit te doen?
  Die hebben daar erg veel verdriet van gehad en nog!!!!!!!
  En wat was de reden daarvan?
  Dan reactie op Henk: je zegt dat jan de biljartvereniging letterlijk op straat heeft gezet.
  Dat klopt idd en nu de dartvereniging.
  En ja henk de mensen praten over jan en de nieuwe vriendin.
  Dat ze rond ging met de hapjes bij darten en de rest zelf opat achter de bar.
  En ja er word verteld dat ze altijd op het terras zaten.
  Reactie op otse: de kwaliteit was wel altijd goed.
  Reactie mandy: als ik in de zaak kwam zag ik ook altijd dat je er met plezier werkte.
  Maar je excollegas ook.
  rare reden dat ze er uit gewerkt zijn.
  Zelfs meisjes die al 9 jaar bij jullie werkten.
  Reactie tom: ja tom je weet hoe wij mensen van de wieke zijn.
  Als de mensen vreemdgaan of andere rare dingen doen.
  Reactie ****: dat bedoelde ik nu met dat hij mensen eruit heeft gedaan zonder reden.
  Tenminste een eerlijke reden.
  Dat waren allemaal mensen die jan half stonden.
  Reactie triest: Nogmaals als je zelf een advertentie in de krant zet dan kun je reacties van mensen verwachten.
  En iedereen mag zijn mening dan zeggen.
  Reactie jos: Je kunt beter niet met ons volk van de wieke beginnen.
  Conclusie: jammer dat de sluus niet meer bestaat.
  Maar deze reactie heb je zelf uitgelokt Jan Veerenhuis.(door deze adv)
  Je weet hoe het volk van westerhaar reageerd als er iemand is die ze niet moeten.
  En daarbij iedereen heeft een eigen mening!!!!!!!!!!!!

 19. Hallo mensen,

  Het doet PIJN!! deze reacties te lezen, en een ieder van ons maakt in het leven keuze’s waarvan wij ons later afvragen of dit de juiste is geweest. respecteer een andermans keuze maar weet dat bij ieder oordeel ook andere gezinsleden geraakt worden! Ik heb met mijn ouders Jennie Korblet en Jan Veerenhuis naast een vervelende periode toch ook een mooie tijd meegemaakt in “De Sluus”!!

 20. Ik vond het er ronduit smerig. En dat heb ik regelmatig aangegeven. Als je onder die toonbank keek lag er smeer van een half jaar. Bah!

 21. En nu wordt de Sluus gehuurd en overgenomen door een zoon van de nieuwe gastvrouw. Kijken of het weer zo snel dicht gaat

 22. Wij wensen jullie heel veel geluk toe het is jullie van harte gegund .
  Laat de mensen maar lullen wij weten hoe mijn moeder is .
  Mvg hendry christine en de kids

 23. bah bah bah , krijg steeds meer de afkeer van internet, zegt t iemand recht in zn bek en niet achterbaks via internet, mijn ervaring is , dat deze man zn ziel in de zaak heeft gestoken en ja het is mis gegaan, kan gebeuren toch !! typisch westerhaars dus achterbaks………..

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier