Duel der vrouwen.

0
1350

img_9139_1024x768_400
Gisteravond zette toneelvereniging “Simplonia”uit Westerhaar-Vriezenveensewijk weer een schitterend stuk op de planken.
Getiteld “Duel der vrouwen”.
De zaal was in korte tijd uitverkocht.
De mensen hebben zich prima vermaakt, want er werd heel wat afgelachen.
Wilt u ook een keertje een avond lachen, kom dan naar een voorstelling.
Ze treden nog twee keer op en wel op zaterdag 8 en 15 november, s` avonds om half acht in het Hervormd Centrum aan de Hoofdweg in Westerhaar-Vriezenveensewijk.
Kom op tijd , want vol is vol

Het stuk is door Huib Drukker en Bern Grombold geschreven.
Na de dood van zijn vrouw heeft Johan Ligthart het er niet gemakkelijker op gekregen. Samen met zijn zoon Thijs moet hij, naast zijn werk op de boerderij, nu immers ook het huishouden doen. Logisch, dat vader en zoon het er al lang over eens zijn, dat er weer een vrouw in huis moet komen. Maar van trouwen of hertrouwen wil geen van beiden iets weten. Bij hun buurman Krelis ziet het er al niet beter uit. Bovendien zit hij opgescheept met een werkschuwe zoon, die bij Ligthart kind aan huis is en regelmatig in een of ander bed komt uitrusten. Teneinde raad verzint Johan dan een list, die uitmondt in een weddenschap tussen hem en Thijs waarbij zelfs de hulp van een notaris wordt ingeroepen, met als inzet de boerderij. Daarvoor is het echter noodzakelijk, dat ze een moeder met dochter voor een proefperiode over de vloer krijgen. Op het beslissende moment blijkt echter, dat elk van hen een eigen koppel “geregeld” heeft. De proefperiode, die moet uitmaken wie het best voor het huishoudelijk werk, c.q. een aansluitend huwelijk, geschikt is, wordt dan zoiets als een strijd tussen twee rivaliserende bendes, met aan het hoofd de doldrieste moeders, beide vastbesloten hun dochter aan de man te brengen. En Krelis? Hij en zijn zoon zijn het beste onder te brengen in de categorie onschuldige slachtoffers.

Op deze manier zal het weer een dolle boel worden tussen de acteurs Johan (Marinus ter Braak), Thijs (Erik Lamberink), Krelis (Gerrit Teunis), Roel (Roy Alberts), Pluis (Gert Ballast) Ien (Metje Schutte-de Jager) Cecillia (Margreet de Jager) Gusta (Alie Klinkien) Debby (Marie Niks). De regie is in handen van Jannie ter Braak en Metje Schutte-Keuken zal iedereen bijstaan als souffleur. Martin en Maaike Santman zullen zorg dragen voor de schmink en Gini Ekkel worden als regelaars ingezet.

img_9183_1024x768_400  img_9189_1024x768_400

 WesterhaarDigitaal.nl was gisteren aanwezig om te genieten en wat foto`s te maken.

Allebei is gelukt, de foto`s staan in het fotoalbum.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier