Drie punten mee naar Westerhaar

0
927

logo_nieuws_voorwaarts_96Onder prachtige weersomstandigheden kwam Voorwaarts zaterdag in actie in de uitwedstrijd tegen Juliana ’32 uit Hengelo. Trainer Tonnie van Veen kon weer beschikken over de van een schorsing teruggekeerde Jamie Snippe. Daarnaast kreeg Rurger Holthuis de voorkeur boven Robin Bakhuis. Voor Voorwaarts was het zaak een goed resultaat neer te zetten om niet op één van de onderste plaatsen terecht te komen. De wedstrijd, die onder leiding stond van scheidsrechter Kamp uit Nijverdal, begon met twee aanvallend ingestelde teams. In de 5e minuutwas het al raak, Eelco Duim  was Dinand Stuifzandt te snel af en scoorde de 1-0. Slechts twee minuten later was het al weer gelijk. Een vrije trap van Gerran Protzman werd bij de achterste paal binnengeschoten door Wout Roelofs. In de 10e minuut was er weer gevaar voor de Voorwaarts verdediging. Na een prachtig uitgevoerde aanval werd de kopbal door Dinand Stuifzandt gepareerd. Enkele minuten later kwam Juliana weer oog in oog  met de Voorwaarts goalie maar in plaats van zelf af te ronden werd de bal afgegeven aan een buitenspel staande medespeler. Het doelpunt werd dan ook terecht afgekeurd. In de 35e minuut kwam een snelle aanval over de linkerkant uiteindelijk bij Wout Roelofs. De voorzet van Wout werd door Gerran Protzman in één keer op de pantoffel genomen en ging net naast. In de 42e werd een vrije trap door Juliana snel genomen en wederom kwam Voorwaarts met de schrik vrij. Nog geen minuut later was het aan de andere kant bijna raak, Wout Roelofs gaf de bal strak voor maar de halve inzet van Gerran Protzman werd door keeper Sanjulian gekeerd. Vlak voor het rustsignaal kreeg Juliana nog een vrije trap maar de bal ging over de goal van Dinand Stuifzandt. Met de ruststand van 1-1 mocht Voorwaarts tevreden zijn.

Na de thee kwam Israël Basmaci in het veld als vervanger van Robbin Jasper. Ook in de tweede helft kregen beide ploegen diverse kansen. Mark Ekkel had twee keer de mogelijkheid om te scoren. Juliana daarentegen had enkele haast niet te missen scoringskansen. Bij drie voorzetten van de flanken werd de bal maar net over de goal van Dinand Stuizandt gekopt en ook in een één op één situatie was Dinand se sterkste. Hij hield Voorwaarts in de race voor de drie punten. En de drie punten kwamen er. Een inzet van Gert Dogger werd in eerste instantie nog gered door Sanjilian maar de rebound werd door Gert voor de goal gebracht en Gerran Protzman stond op de juiste plek om de verlossende 1-2 binnen te tikken. Met Tom Hoppen voor Thom van de Woning en Robin Bakhuis voor Jamie Snippe moesten de laatste minuten worden uitgespeeld. Juliana ging uiteraard op zoek naar de gelijkmaker en dit noopte Tom Hoppen om aan de noodrem te trekken. Scheidsrechter Kamp trok ogenblikkelijk de rode kaart waarmee het optreden van Tom tot slechts enkele minuten beperkt bleef. Met tien man moest Voorwaarts de blessuretijd doorkomen, maar daar wist de ploeg wel raad mee met ervaringen uit eerdere wedstrijden deze jaargang. De 1-2 bleef op het scorebord staan en de drie punten gingen mee naar Westerhaar. Echt verdient was het niet maar een oude regel zegt: “Wie de meeste doelpunten maakt is de terechte winnaar !”. Of dit altijd de waarheid is mag betwijfeld worden, maar in Westerhaar is men blij met de drie punten.

Opstelling Voorwaarts: Dinand Stuifzandt, Jamie Snippe (85e Robin Bakhuis), Rutger Slot, Thom van de Woning (80e Tom Hoppen), Mark Ekkel, Theo Mulder,Rutger Holthuis, Gerran Protzman, Robbin Jasper (46e Israël Basmaci), Gert Dogger, Wout Roelofs.