Drie op een rij voor SDO

0
723

12642874-568177550015271-7539482003102548246-n.jpgAfgelopen zaterdag speelde SDO een thuiswedstrijd tegen KCD. De bezoekers uit Doorn stonden bij aanvang van de wedstrijd op de tweede plek op de ranglijst en hadden 1 punt meer dan de SDO’ers. SDO wilde de ongeslagen status in 2016 vasthouden, daarvoor moest natuurlijk deze wedstrijd gewonnen worden. De vorige ontmoeting werd gewonnen door de Doornse ploeg met 15-11, dus de Westerhaarders wisten dat het geen makkelijke wedstrijd zou worden.

SDO startte voortvarend aan de wedstrijd en kwam op een 3-1 voorsprong. De ploeg was in het begin van de wedstrijd de betere ploeg, maar daar kwam later verandering in toen KCD beter ging spelen en op gelijke hoogte kwam. Na een kwartier spelen was het 4-4. Daarna ging het lang gelijk op. SDO kwam steeds op voorsprong, maar KCD maakte steeds weer gelijk.

In de laatste minuut van de eerste helft was er plotseling een voorsprong voor de uitploeg, 6-7. Bij deze stand floot de scheidsrechter voor het einde van de eerste helft.

In de eerste aanval na rust kwam SDO meteen weer op gelijke hoogte, 7-7. In de fase daarna waren de ploegen erg aan elkaar gewaagd. Dit was ook terug te zien op het scorebord. Bij een stand van 9-9 sloeg KCD een gaatje van 2 doelpunten. SDO counterde, kwam gelijk en kwam weer op voorsprong, 12-11. De bezoekers kwamen niet veel later weer op gelijke hoogte door een doelpunt uit een vrije bal. Toen brak er een fase aan waarin SDO de veel betere partij was. De ploeg speelde goed, verdedigend zat het dicht en aanvallend werd er veel geschoten maar ook gescoord. 5 minuten voor het einde was het 17-13, de wedstrijd was beslist. In de slotfase vielen er nog een aantal doelpunten. Eindstand SDO – KCD 19-15

Volgende week speelt SDO opnieuw thuis. Dit keer komt de koploper Skunk 1 op bezoek. De wedstrijd wordt gespeeld in sporthal ‘De Klaampe’ en begint om 15:45 uur.