Dogger Woninginrichting drietallen toernooi kent vele verhalen

0
477

Negen teams stonden aan de aftrap op Witte Donderdag van de negende editie van het inmiddels traditionele drietallentoernooi. Damclub Witte van Moort probeert met deze gezellige happening de onderlinge verbinding in de regio te versterken en de denksport op een ontspannen manier te promoten.  Het mag gezegd worden dat dit gelukt is, want voor veel oude bekenden was het een gezellig weerzien.

De toernooiopzet was als volgt: één dammer, speelt in een team met twee ‘niet-dammers’ tegen een ander drietal met één dammer en twee ‘niet dammers’. In vijf rondes moest er beslist worden wie er met de felbegeerde duurzame vleesschotels vandoor zou gaan.  Ontspannen werd er zeker geschoven. De reguliere dammers waren gedoseerd fanatiek, het blijven immers denksporters. De niet-dammers hoorde je de hele avond kletsen aan de borden en in de tussentijd het denkvermogen testen.  Na elke partij was er een mini-break en kon men in de prachtige kantine met dito bar een hapje en drankje nuttigen. 

Interessant was zeker de strategie van Jennie de Jager die meerdere keren remise per partij aanbood in het spel om zo een punt veilig te stellen. Ze kreeg daarmee op een leuke manier de lachers op haar hand. Voor de lezende niet dammers: een spelregel is dat je slechts één keer per partij een gelijkspel mag aanbieden. Maar dat doet er dus niet toe op avonden als deze.

Specialist vloerenlegger Jeroen Schokker probeerde met zijn team de vloer aan te vegen met de andere dammers. Dat lukte bij vlagen prima. Hij snoepte onder andere zeer knap een punt af van René Schippers.  De familie Noppers onder aanvoering van vader Adriaan en zoon Alex eindigden in een keurige middenmoot. Willem Fokkert was met zijn meeste jaren en team ook één van de meest wijzen, zijn team werd uiteindelijk vierde.  

Verder noemenswaardig was dat vader en zoon Schippers, beiden in verschillende teams overigens, samen als laatsten eindigden. René Schippers is het niet zo gewend om in de onderste regionen te vertoeven, zoonlief (hij kan deze opmerking wel hebben), heeft hier iets meer ervaring mee. Hij verloor relatief kansloos in een onderlinge partij, daagde hem tijdens de partij uit voor een hardloopwedstrijd,  waar senior overigens niet op inging. Waaghals Gerbrand Hessing bood aan de bar actief aan om zijn plaats te vervangen. Wie het wint, zal interessant worden. De geleerden tippen Hessing als favoriet, wiens hardloopstijl met een prachtige parodie werd geïmiteerd.

Dan de toernooiuitslag, daar draait het natuurlijk allemaal om op een avond als deze. Alle podiumlieden waren zichtbaar trots. Op plek drie eindigden Romen Heijink,  Bertwin Letteboer en Herman Hazelhorst.  Op de tweede plek eindigden glimlachend Nick Pol, Ilona de Jager en Gerwin Mollink. Op de eerste plek mochten goudhaantjes Gerbrand Hessing, Pamela Zomer en Stefan Sloot hun titel prolongeren. Een nette prestatie.  

As usual was good-old Gerrit Talen weer zo attent om de speelkamer klaar te zetten en de catering vantevoren en tijdens het toernooi samen te managen met Marjolein Alberts. Gezien hun steevaste bijdrage als vrijwilligers het vermelden waard.

Het werd dus zogezegd een toernooi met enkele interessante verhalen. Veel daarvan wisselden elkaar ook af aan de bar na het damtoernooi. Namens het bestuur van Damclub Witte van Moort dankte schooldampromotor Frank Schippers alle aanwezigen. Scholen mogen zich nog steeds melden bij interesse voor een leuk en dynamisch toernooi. De organisatie kijkt terug op een geslaagd toernooi en gaat in alle rust tijdens het Paasweekend broeden op leuke ideeën om in de toekomst meer van dit soort leuke en ontspannen momenten voor onze mooie regio te creëren.  Ook de mooie vloer van Dogger Woninginrichting zal nog even schoongemaakt moeten worden, maar dat is voor latere zorg.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier