Digitale afvalkalender

0
1435

Digitale afvalkalender 2012

De gemeente en ROVA zetten zich in op het verduurzamen van de leefomgeving. Dit doen we samen met u. Bijvoorbeeld door zo goed mogelijk scheiden van het huishoudelijk afval. Daarnaast is het bewust omgaan met grondstoffen ook een belangrijk punt voor verduurzaming.

Introductie scheiding

In dat kader heeft de gemeente met ROVA besloten om u de afvalkalender voor 2012 niet meer ongevraagd naar u te versturen. We bieden u echter verschillende digitale manieren aan. Zo kunt u zelf kiezen hoe u geïnformeerd wilt worden over de inzameldagen.
Een logische stap
De afgelopen jaren is de afvalkalender al online te raadplegen en zien we het gebruik daarvan groeien. Daarnaast blijkt uit de bewonersonderzoeken die ROVA elke twee jaar houdt en reacties die bij onze klantenservice binnenkomen dat het ongevraagd versturen steeds minder van deze tijd is en er behoefte is aan meer digitalisering. Met deze stap komen we aan de wensen tegemoet.
Hoe komt u straks in december aan een afvalkalender?
1. Op www.rova.nl/afvalkalender voert u uw postcode en huisnummer in en de kalender verschijnt in beeld. Deze kunt u ook uitprinten.
2. Er komt een gratis app voor de Iphone en Ipad. Met deze app kunt u uw inzameldagen op elk gewenst moment inzien en een reminder daarvoor instellen. De app voor de Android wordt nog ontwikkeld, deze zal later in 2012 beschikbaar komen.
3. Als u een smartphone heeft, kunt u straks de mobiele website van de afvalkalender bezoeken, na het invoeren van uw postcode en huisnummer ziet u gelijk wanneer de eerstvolgende inzamelingen zijn.
4. U krijgt in november een antwoordkaart in de bus. Door deze kaart retour te sturen krijgt u de papieren kalender thuisgestuurd in december.
Zo zijn er verschillende mogelijkheden om u te laten informeren. Zo kunt u zelf uw steentje bijdragen aan het bewust omgaan met grondstoffen en te kiezen voor een digitale kalender in plaats van een papieren.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier