Derde editie Vliegerfeest Twenterand in Westerhaar groot succes

1
1240

img-2509-07-02-2012.jpgAfgelopen weekend heeft het vliegerfeest aan de Leidijk Oost in Westerhaar al weer voor de derde keer plaats gevonden. De publieke belangstelling neemt nog iedere keer weer toe, niet in de laatste plaats door de aandacht van RTV Oost, die via de radio en de televisie aandacht schonk aan het Internationale vliegerfestijn. Internationaal was het zeker, want naast de vele Nederlandse vliegeraars waren er vele deelnemers uit Duitsland en België aanwezig. Ongeveer 125 caravans stonden op het grote veld aan de Leidijk Oost. Dit jaar was er voor de eerste keer een tweede veld, enkele meters verderop. Op dit veld was er ruimte voor de Powerkiters, die met buggy’s en andere hulpmiddelen spectaculaire stunts uithaalden.

De foto’s staan inmiddels in het fotoalbum.

Introductie scheiding

De vele bezoekers keken hun ogen uit naar de bonte verzameling vliegers die het luchtruim van Westerhaar opsierden. Maar er was nog veel meer te doen/zien: er was een mooie expositie over Japanse vliegers, meer dan honderd antieke brommers van het ‘Oale Kreng’ bezochten het vliegerfeest, er liepen enkele doedelzakspelers en een ballonnenclown rond, twee hete luchtballonnen werden vanaf het terrein opgelaten, snoep en/of een knuffelbeer werden gedropt vanuit een vlieger en de kinderen konden zelf vliegers maken. De organisatie had ten opzichte van vorig jaar meer dan een dubbele voorraad vliegers voor de kinderen klaar liggen, maar moest desondanks toch nog enkele kinderen teleurstellen!

Het weer werkte goed mee en dus genoten de toeschouwers op het terrein van een patatje, een broodje hamburger of iets te drinken. Als toetje natuurlijk nog een ijsje van Bijkerk.

Ging er dan helemaal niets mis? De Twentse Vliegervrienden, onder de bezielende leiding van Herman Plattje, konden eigenlijk niets verzinnen, of het moest het nachtvliegeren zijn. Tijdens de nachtshow dreef er namelijk zeer slecht weer over, waardoor de wind plotseling 180 graden draaide en de vliegeraars niet alles aan het publiek hebben kunnen tonen. Het heeft de pret niet mogen drukken. Twentse Vliegervrienden laten weten dat dit alles niet mogelijk zou zijn geweest zonder de hulp van de vele vrijwilligers, sponsoren, enthousiaste bezoekers en deelnemers etc. Speciale dank ook voor de families Uilenreef en Weghorst die de grond wederom belangeloos beschikbaar hebben gesteld.

Samenvattend kunnen we wellicht het beste afsluiten met de woorden van onze Burgemeester Visser, die net als de wethouders Oord en Binnenmars eveneens het vliegerfeest bezochten: “het vliegerfeest is wederom een mooi stukje Twenterand Promotie geweest!”
Tot volgend jaar, het eerste weekend van juli!

1 REACTIE

  1. Ik was erbij ! All the way from Hendrik-Ido-Ambacht. Heel gezellig daar. Bedankt voor de mooie foto’s via digitale verbinding !!
    Claudia van der Plaat

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier