De Week van de Amateurkunst 2016 komt eraan

0
860

vocal-groep-update-tijdens-wak-twenterand-2015.jpegVolgende week donderdag is het zover: de Week van de Amateurkunst 2016. Samen met organisaties uit de gemeente is er een volgepakt programma vol kunst en cultuur samengesteld. Op zaterdag 7 mei is het hoogtepunt van de gehele Week van de Amateurkunst en staat het hele programma, en de gemeente Twenterand bol van de activiteiten. Met onder andere een concert van het Let Love Rule Project tijdens Randrock, Randrock Junior, een expositie over SIO in het voormalig stationsgebouw in Vroomshoop, een tentoonstelling van schilderijen van Bernard Jaspers Fayer in het Historisch Museum en door de gehele gemeente optredens van Vocal Group Update. Om te zorgen dat iedereen op 7 mei alle activiteiten kan bezoeken, rijden er bussen rond waar iedereen GRATIS gebruik van kan maken.
In Den Ham is vanaf 14.00u de expositie ‘Iconen, vensters op de eeuwigheid’ in het Expositiehuis geopend, met schilderijen van Annie Kremer, Fokkelien Prins en Janny Toeters. In de middag, om 15.00u treedt Vocal Group Update op in het Expositiehuis in Den Ham, als onderdeel van hun tour door de gemeente tijdens de WAK. Vocal Group Update brengt een populair repertoire ten gehore met liedjes zoals Valery van Amy Winehouse en No Worries van Simon Webbe.
In het Historisch Museum in Vriezenveen wordt om 10.00u de expositie met schilderijen van de Vriezenveense amateurkunstenaar Bernard Jaspers Fayer geopend, met het thema traditionele gebruiken om en rond het huis, de tuin, het werk en de boerderij. Entree kost €2,-. Om 12.00u komt Vocal Group Update optreden bij het Historisch Museum.

Introductie scheiding

Ook Vroomshoop staat op zaterdag 7 mei geheel in het teken van de Week van de Amateurkunst. De expositie over de Speelgoedindustrie Overijssel (SIO) wordt op deze dag vanaf 12.00u geopend in de wachtkamer van het voormalig stationsgebouw van Vroomshoop, dat dit jaar 110 jaar bestaat. Voor de kinderen is er een stormbaan waar ze zich kunnen uitleven. Hiernaast rijdt er een treintje rond die je door het centrum van Vroomshoop en kunstwerken in Vroomshoop rijdt. En natuurlijk komt Vocal Group Update ook langs in Vroomshoop, om 13.30u gaan ze in de buitenlucht optreden bij het voormalige stationsgebouw in Vroomshoop.
In Westerhaar kan je vanaf 8.00u meerdere activiteiten bezoeken. De galerie van Jennie Dekker-Post kan worden bekeken en de boerderij is opengesteld voor alle bezoekers. In samenwerking met Zorgsaam Twenterand wordt er een interactief schilderij gemaakt. Alle bezoekers kunnen hun eigen vakje schilderen met waar voor hun ‘match’ voor staat, dit schilderij wordt uiteindelijk ook op een mooie plek opgehangen in Westerhaar. Verder zal ook Vocal Group Update om 16.30u een bezoekje brengen aan de Boerderij om een mooi optreden neer te zetten.
Busvervoer
Om te zorgen dat iedereen alle activiteiten op zaterdag 7 mei kan bezoeken rijden er tussen Den Ham, Vroomshoop, Westerhaar en Vriezenveen oude Amerikaanse school bussen. Van 13.00u tot 17.00u kan iedereen gratis opstappen en naar alle activiteiten reizen. De bushaltes zijn allemaal in de buurt van de locaties van de activiteiten. In Den Ham kan je opstappen bij bushalte Brink, naast de kerk aan de Brink. In Vriezenveen kan je opstappen naast het Historisch Museum. In Vroomshoop stopt de bus voor Het Punt. In Westerhaar kan je opstappen voor Galerie Jennie Dekker-Post. De bushaltes herken je aan de WAK-vlaggen.
Randrock
De Week van de Amateurkunst wordt op donderdag 5 mei tijdens Randrock met een optreden van het Let Love Rule Project officieel afgetrapt. Het Let Love Rule Project is ontstaan uit een bijzondere samenwerking tussen de Vriezenveense Harmonie en de rockband Super Unknown. Het concert heeft het thema Vrijheid, omdat het natuurlijk ook Bevrijdingsdag is. Om 19.30u gaan zij het resultaat van deze bijzondere samenwerking ten gehore brengen op het Löwik Podium tijdens Randrock.
In de avond is er vanaf 20.15 een borrel voor alle kunst- en culturele organisaties uit de gemeente Twenterand, met een exclusief optreden van Erwin Nyhoff. Aanmelden voor de borrel kan nog. Stuur een mailtje naar waktwenterand@gmail.com, vermeld hierin vanuit welke organisatie je komt en met hoeveel personen (maximaal 2).
Meer informatie?
Meer weten over de Week van de Amateurkunst in de gemeente Twenterand en het complete programma zien? Check dan onze Facebookpagina: www.facebook.com/waktwenterand.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier