De Mexicaanse griep heeft nu ook Twenterand bereikt

0
584

logo_griep_140
TWENTERAND – De Mexicaanse griep heeft nu ook Twenterand bereikt. Een gemeentewoordvoerder laat weten dat er in ieder geval één persoon uit de gemeente tot nu toe besmet is geraakt met het beruchte virus. Hoe deze persoon eraan toe is kan de woordvoerder uit privacyoverwegingen niet zeggen.

De gemeente gaat extra maatregelen treffen om de verspreiding van het griepvirus tegen te gaan. Het griepgeval zou niet de aanleiding zijn voor deze maatregelen. De gemeente zou immers al weken bezig zijn met een aantal preventieve maatregelen die ervoor moeten zorgen dat de gevolgen van een eventuele uitbraak tot een minimum worden beperkt. De maatregelen zijn vooral gericht op de eigen organisatie en een goede voorlichting aan haar inwoners.

Vanaf woensdag wordt er via de publieksbalie van het gemeentehuis en via een aantal instanties binnen de gemeente een folder van de Gemeentelijke Gezondheidsdienst (GGD) verspreid. Deze folder is nu al beschikbaar via www.twenterand.nl . Hierin staat informatie over een griepuitbraak en de maatregelen die mensen zelf kunnen nemen. De gemeente raadt inwoners aan contact te voorkomen met mensen die griep hebben. Verder dienen mensen regelmatig hun handen met water en zeep te wassen. Daarnaast zou het raadzaam zijn papieren zakdoekjes tijdens het hoesten of niezen te gebruiken. (Tubantia)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier