De Klaampe staat in brand, laten nu eerst blussen

5
852

De Raad zou op 21 juni op de hoogte gebracht worden van de, volgens de eigen woorden van het college, zorgwekkende situatie met betrekking tot de exploitatie van De Klaampe.

Op 14 juni 2011 verstuurde het college echter een brief waarin men aangaf door de beperkte ambtelijke capaciteit niet in staat te zijn dit onderzoek voor 21 juni 2011 af te ronden en stelt tevens voor een bureau in te huren.

Introductie scheiding

Voor de VVD is dit onacceptabel, zowel het tijdstip , nog geen week voor de afgesproken datum, waarop dit nu plotseling wordt medegedeeld als het wederom inhuren van derden om een onderzoek te laten plaatsvinden. Chris Walraven: “Je kunt mij niet wijsmaken dat je er pas enkele dagen voor een deadline achter komt, dat je gemaakte afspraken niet kunt nakomen. Kennelijk is dit hier toch het geval en dat zegt helaas heel veel over de communicatie tussen het college en de ambtenaren.

Ik verbaas mij echt over het feit dat het college deze brief naar de raad durft te sturen, hiermee geeft men zichzelf niet alleen een brevet van onvermogen maar men neemt de raad ook onvoldoende serieus.”

De exploitatie van De Klaampe is zorgwekkend en voor de VVD kan er geen half jaar gewacht worden tot een bureau een rapport zal gaan indienen. Walraven: De Klaampe staat in brand en het college wil nu rustig door derden laten onderzoeken hoe we de brand het beste kunnen gaan blussen.

De VVD zal dit onderwerp op 21 juni 2011 tijdens de behandeling van de kadernota zeker aan de orde stellen.

 

5 REACTIES

 1. graag zou ik met de heer Chris Walraven uitgebreid van gedachten willen wisselen over de ins en outs van het Kulturhus, ondergetekende kan zich niet voorstellen dat de combinatie van sport, maatschappelijk en welzijn samen met een hypermodern medisch centrum met op dit moment 18 specialisten uit de beide ziekenhuizen in de Klaampe, 1 dag de rontgenbus, 4 dagen laboratorium, hartecho, fundusfotos, fysiotherapychiater, psychologen, creatieve therapie, 3 maatschappelijk werksters, de verloskundigen Twenterand, podologie, audicien, huidtherapie, pedicure, osteopathie etc.
  als medisch coordinator heb ik ruim 100 lezingen gehouden in het land overal oogst dit model bijval en navolging. De tekorten zijn ontstaan door een uitgangsbegroting van een westelijk buro Melles en co, meteen door ons naar het College aangegeven dat dat absoluut niet reeel is en was, door brede gemeentelijke bezuinigingen kunnen een aantal maatschappelijke huurders in het Kulurhus hun verplichtingen dwz de huur niet meer dragen en moeten noodgedwongen dagdelen opzeggen die ons huurinkomen doen kelderen, soms lijkt het alsof de Vriezenveense politiek niet inschat het enorme pakketan voorzieningen in het kulturhus niet alleen voor Westerhaar maar voor heel twenterand, de cardiologen willen gaan uitbreiden met inspanningstesten en echo om de pijn op de borst in 1 dag te kunnen analyseren , dat lukt in een stad als Almelo nog niet eens als men mij tijdens een raadvergadering uitnodigd ben ik bereid eea te verhelderen het Kulturhus staat absoluut niet in brand maar mag zich in medisch Nederlandwel in het brandpunt van de belangstelling weten, iets waar we in Westerhaar supertrots op zijn maar dat we met iedereen willen delen,

  Gerald Nillessen, huisarts va 1982 in Westerhaar

 2. 100% eens met huisarts Nillessen. Door al die bezuinigingen komen heel veel instanties zoals bijv, de maatschappelijke huurders in moeilijkheden en veelal zijn hier ook nog vrijwilligers bij betrokken.
  De huidige twenterandse politiek staat overal veel te ver van af en moet zich meer inspannen om dichter bij de mensen te gaan staan.
  Als men toch al wil bezuinigen moet men dat op dingen doen die mijn inziens wel kunnen. Zet 1 overdekt binnen en 1 of 2 buitenbaden neer op een centraal punt in Twenterand ( bijv, de Amerikalaan in Vroomshoop ) en doe alle andere baden dicht om met de vrijgekomen gronden wat anders mee te doen zoals woningbouw etc…… Dit is maar een voorbeeld. Dus politiek kom niet aan de zorg etc…. heel veel mensen en wellicht u ook kunnen hier niet zonder.
  Gr

 3. Ik denk dat dit niets met het medisch centrum te maken heeft want dat loopt inderdaad als een trein. Naar mijn menig komt dit door het klaampe gedeelte zelf, hier was het eerdere jaren altijd super gezellig en waren er elke avond wel mensen/jongeren te vinden waar dan toch ook weer aan verdiend werd. Als er nu iets wordt georganiseerd zoals b.v. de Spitfires dan komt daar nog geen hond op af waardoor toch ook weer de verwachte winst wordt mis gelopen.
  En zo wat ik her en der hoor ligt dat puur aan de beheerder(s) en personeel want die zijn allemaal zo eigenwijs en sagerijnig dat je deze gewoon ontloopt op wat voor manier dan ook!! Ze lopen daar echt als koningen rond en voelen zich zo veel meer dan de bezoekers en dat voelt gewoon niet goed en fijn.

 4. Even gericht aan Johanna, ik zou zeggen loop eens een weekje mee in de klaampe, dan weet je ook wat er afspeelt en ga zo geen dingen in de ronde roepen wat niet waar zijn. De beheerders en het personeel zetten zich voor 100 % in voor een goed draaiende klaampe.

 5. Ook ik richt mij even tot johanna
  Ik werk er nu al weer een paar jaar (vrijwillig) ook zulke mensen zijn er in de klaampe.
  Wij hebben een gezellig groepje mensen en zijn dan ook tegenover alle mensen klant vriendelijk.
  En over de beheerder( + zijn vrouw) maar even te praten.
  Die doen goed hun werk en staan er 24 per dag en 7 dagen voor klaar.Ja en ook midden in de nacht.
  Wil jij zo,n baan? en als het niet gezellig was dan was ik en veel meerdere er echt niet als vrijwilligers gaan werken.
  En dan nog maar even over de spitfires te praten.
  Wij doen er alles aan om zoiets maar te laten lopen maar de mensen uit westerhaar komen gewoon niet.
  Ook al doe je het gratis (was de spitfires ook bijna) dan nog komen er niets op af.
  maar ze zoeken nog vrijwilligers die dat misschien wel kunnen.
  Dus misschien iets voor jou johanna?
  Zoals diane al gezegt heeft LOOP MAAR EEN WEEKJE MEE DAN PAS KUN JE OORDELEN.
  Of je kunt ook even binnen lopen over verder info hoe het in de klaampe allemaal te werk gaat.
  En dan word je echt wel vriendelijk te woord gestaan.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier