De Fontein Hoofdweg prolongeert damtitel

0
1266

000_1024_01WESTERHAAR _ De basisschool De Fontein locatie Hoofdweg heeft afgelopen woensdagmiddag haar damtitel in Westerhaar op overtuigende wijze geprolongeerd.
Een zevental teams namen deel aan het damkampioenschap van Westerhaar voor viertallen van de basisscholen, welke gehouden werd in het clublokaal van damclub Witte van Moort. . De strijd ging, zoals de laatste jaren gebruikelijk tussen de teams van De Fontein locatie Hoofdweg en de locatie Asterstraat en ook nu besliste het onderlinge duel de strijd om het kampioenschap. Deze beslissende wedstrijd werd met 6-2 gewonnen door de locatie Hoofdweg waarmee de basis voor de titel gelegd werd. Het winnende team bestond uit Niek Ruumpol, Charlotte Kuilder, Stefan Kroezen, Jolien Beuving en Brian Slaghuis. Hiermede plaatste de kampioen zich voor de kwartfinale van het Overijsselse kampioenschap dat op woensdag 5 maart bij café Harwig in Den Ham gehouden zal worden. Ook De Fontein locatie Asterstraat, bestaande uit de spelers Marco Hessink ( topscorer van het toernooi met 12 punten uit 6 wedstrijden), Anno Vos, Frank van Nuil en Lars Bove, heeft zich door haar prestatie voor de kwartfinale geplaatst.
Het jeugdbestuur van WvM, dat de organisatie van dit kampioenschap in handen had, kon terugzien op een zeer geslaagd toernooi waarbij de kinderen met volle inzet streden voor de punten en waarbij de publieke belangstelling, bestaande uit ouders, medescholieren en onderwijzend personeel, uitstekend te noemen was.
Eindstand: 1. De Fontein Hoofdweg-1 6-12, 2. De Fontein Asterstraat-1 6-10, 3. De Fontein Asterstraat-3 6-6, 4. De Blokstoeke-2 6-5, 5. De Fontein Hoofdweg-2 en De Blokstoeke-1 6-4 en 7. De Fontein Asterstraat-2 6-1.

Foto`s staan in het fotoalbum. (Met dank aan Gerwin van Dijk)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier