De deuren sluiten van zwembad de plump!

5
630

Openluchtbad De Plump in Westerhaar-Vriezenveensewijk gaat per 1 januari definitief dicht. De Raadswerkgroep Zwembaden heeft weliswaar gesproken met een overnamekandidaat, maar het plan van de ondernemer uit Daarlerveen wordt onhaalbaar geacht.

De gemeente Twenterand wil af van zowel openluchtbad De Groene Jager in Den Ham als De Plump in Westerhaar. Beide baden zijn aangeboden voor overname. De vrijwilligersorganisatie Ons Den Ham krijgt de kans om de exploitatie over te nemen van De Groene Jager. Voor De Plump levert ondernemer Nijkamp uit Daarlerveen die aan de slag zou willen met De Plump.

Volgens voorzitter Jan Kuilder van de Raadswerkgroep Zwembaden van de gemeente Twenterand is het plan van Nijkamp ‘niet realistisch’. Hij zou onder meer een sauna willen realiseren. Daarvoor zou hij het geld willen gebruiken dat de gemeente als ‘bruidschat’ meegeeft. (Tubantia)

5 REACTIES

 1. Mooi dat ze ons dit ook nog pakken straks blijft er hier niks meer over… Word het geen tijd om in actie te komen tegen alle plannen van de gemeente vriezenveen. We hebben straks niks meer en onze kinderen ook niet.!!!!

 2. zeg dat wel Marjolijn. De rabobank gaat al weg, de klaampe zitten ze ook tegen te werken in de gemeenteraad, ze gunnen Westerhaar niks meer.

 3. Is het niet zo dat we een beetje laat zijn om nu nog in aktie te komen, het is al heel lang bekend dat er sluitng dreigt voor de Plump maar er is niemand in Westerhaar die met een serieus plan naar voren is gekomen. Dit neemt niet weg dat er op andere dingen in het dorp nog wel wat te halen valt, want daar is nog geen besluit op gevallen. Dus mocht iemand zich geroepen voelen…..

 4. stellletje randgroep criminelen daar bij de gemeente,
  nou laten ze heel wat vallen zwemclub zwemlessen, en het zwembad zelf dat open is voor kinderen ,
  ik vind dat ze daar ook bij na moeten denken, het enigste waar zij nu aan denken en dat is met die kuilder voor op hoe snel mogelijk vriezenveen een nieuw zwembad krijgt
  maar als je beetje realitische en niet met een vriezenveeen eigenwijze blik zoals mijnheer kuilder kijkt dan moeten we gewoon heel eerlijk als je op de plaats van het buiten bad daar een geheel nieuw zwemcomplex had neer gezet , dan was centrale plek in westerhaar geweest geen grond hoef gekocht teworden en de komende 40 jaar geen omkijken meer naar
  maar gemeente, en vriezenveen zelf wil daar niks in zien dus conclusie eigelijk moet westerhaar nou nog in actie komen
  en waar is gemeente belangen twenterand

 5. Ik heb meer dan 40 jaar in Westerhaar gewoond en ik hoor dus pas geleden dat de Rabobank al vertrokken is en nu dus het zwembad is gesloten. Alles wat geld kost wordt door gemeentes aangepakt. Ze krijgen zelf minder geld en zo zoeken ze allerlei dingen om te bezuinigen. Vriezenveen heeft Westerhaar nog nooit hoog gehad en het verbaasd mij niets dan Vriezenveen alles heeft en Westerhaar niets overhoud. Was het met de winkels ook al niet zo? Als je dan toch moet winkelen dan nog liever in Almelo dan dat hypocriete vjenne volk.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier