De brug is terug in Westerhaar-Vriezenveensewijk

0
3891

Op dinsdag 21 mei vanaf 16.30 uur vindt de onthulling plaats van de replica van de brug in Westerhaar-Vriezenveensewijk. We nodigen u van harte uit om hierbij aanwezig te zijn.

De vroegere ophaalbrug over het Veenkanaal is een markant symbool van de veengeschiedenis in de omgeving van Westerhaar-Vriezenveensewijk. Een geschiedenis waar veel inwoners trots op zijn. Ruim twee jaar geleden startte het initiatief om de brug weer in het straatbeeld te brengen en werd er een werkgroep opgericht waarin gemeente Twenterand, waterschap Vechtstromen, Jeroen Klinkhamer (ondernemer en buurtbewoner) en Jan Tijhuis (bouwer en opleider metaal & techniek) betrokken waren.

De replica van de brug is in de afgelopen twee jaar tot in detail nagebouwd en klaar om onthuld te worden. Samen met de buurt en betrokken partijen willen we stilstaan bij dit feestelijke moment. De middag vindt plaats bij De Sluus (Sluiskade Noordzijde 1, 7676 SG Westerhaar-Vriezenveensewijk) en het programma van de middag is als volgt:

16.30 uur inloop
17.00 uur speeches Martha van Abbema (wethouder gemeente Twenterand) en Ria Broeze (dagelijks bestuurslid waterschap Vechtstromen)
17.30 uur onthulling kunstwerk en informatiepaneel
17.45 uur napraten met een hapje en drankje

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier