De behangkoning van de Premier Leage komt bij Voorwaarts

0
1148

john-van-zweden.jpgOp woendag 26 oktber aanstaande komt John van Zweden bekend als de behangkoning naar Voorwaarts. Hij gaat bij ons zijn bijzondere verhaal doen. Voor wie hem niet kent gaan we even zijn geschiedenis in het kort vertellen.
Als 16-jarige scholier had Van Zweden een penvriend die supporter was van Swansea City. Door deze vriendschap werd de Nederlander ook fan. In 2002 stond de club uit Wales aan de rand van de afgrond. Van Zweden legde circa € 60.000,- in en redde op die manier samen met verschillende anderen de club. Swansea City speelde op dat moment in de League Two (het vierde niveau), maar promoveerde in de jaren daarna verschillende keren. In 2011 promoveerde Swansea naar de Premier League, het hoogste niveau in Engeland. In 2013 won de club de League Cup. Hierdoor speelde ze in het seizoen 2014-2015 in de Europa League.
Door zijn betrokkenheid bij de Britse club verscheen Van Zweden regelmatig in verschillende media. In 2014 verscheen bij Voetbal International zijn levensverhaal onder de naam John van Zweden; Behangkoning in de Premier League. Van Zweden verkocht in april 2016 zijn ooit voor € 60.000,- gekochte Swansea-aandelen. Die leverden hem nu circa € 8.500.000,- op.
Dat en nog veel meer anekdotes gaat hij bij Voorwaarts vertellen en iedereen is uitgenodigd om daarbij aanwezig te zijn. De toegang is geheel gratis en de kantine is vanaf 19:00 uur geopend.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier