Dammers Witte van Moort bekeren verder

0
1208

1e-team-seizoen-2016-2017.jpgTraditoneel wordt in de maanden mei en juni het Nationale bekertoernooi afgewerkt. Zo ging een viertal dammers van Witte van Moort afgelopen zaterdag op bezoek in Huissen en speelde een drietal wedstrijden.
Witte van Moort moest het de eerste ronde opnemen tegen Gooi & Eemland en had een moeizame start. Jeffrey Steen verloor de partij na een misrekening. Nadat Herman Hilberink en Odin Mol remise hadden gespeeld, lag het aan Gil Salomé de stand gelijk te trekken.
Nadat zijn tegenstander de remise miste, maakte hij het gedecideerd af.

De tweede ronde was tegen de grootste concurrent CTD Arnhem. Deze ronde werd opnieuw geopend met een verliespartij. Gil Salomé overzag een meerslag en verloor daardoor uiteindelijk ook de partij. Deze keer wist niemand van Witte van Moort de stand gelijk te trekken, resulterend in een 3-5 verlies.

In de laatste ronde was Witte van Moort afhankelijk van Arnhem voor de kansen tot kwalificatie. Herman Hilberink opende de score tegen De Kroonschijf DEZ. Na in de opening al voordeel te hebben verkregen liep de tegenstander in een combinatie,

Introductie scheiding

waarna snel de overwinning volgde. Jeffrey Steen had een voordelige stand, maar besloot de remise te verzilveren. Gil Salomé had een voordelige stand opgebouwd, maar kon de winst uiteindelijk niet vinden. Op dit punt had Arnhem de tegenstander met 7-1 verslagen, waardoor Witte van Moort aan een remise genoeg had voor de tweede plek. Odin Mol kreeg een remise aangeboden, maar zag kansen en sloeg dit af. Hij had echter een vang over het hoofd gezien, waardoor hij een noodoplossing moest nemen, en in een drie tegen vier eindspel terecht kwam. Hier wist hij de remise te vinden, waarmee hij de tweede plek en de kwalificatie voor de volgende ronde voor Witte van Moort veilig stelde.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier