Damjeugd Overijssel verdeelt prijzen in PODB-Cup Westerhaar

0
1309

2017-11-20-04-58-16-verslag-podb-cup-westerhaar.jpgZaterdag 18 november was het weer tijd voor de jaarlijkse PODB-Cup in Westerhaar.
Zoals ieder jaar werd er weer flink fanatiek gedamd door jeugd in het clubhuis van Damclub Witte van Moort.
Dit jaar waren er twintig deelnemers verdeeld over drie poules. In poule 3 speelde de jongste jeugd een dubbel rondtoernooi. Hier werd Yaïr Eysbroek eerste door slechts twee keer te verliezen en maar liefst acht winstpartijen te noteren. Tweede met twee punten achterstand werk Diederik Companjen. Het podium werd compleet gemaakt door Hayly Nikkels. Namens Witte van Moort deed Deon Bakker mee in deze poule, dit was het eerste toernooi voor hem. Hij speelde veel goede partijen, maar het geluk zat hem soms tegen en eindigde op vijfde plek.
In de b-poules deden twee spelers mee namens Witte van Moort. Thijs Jansen had een zware loting getroffen door in poule twee te komen en eindigde daar op een vijfde plek. Broer Niek Jansen ging het beter af, na een moeilijk begin herstelde hij zich goed en eindige op een keurige derde plek. Tweede in de poule met 1 punt meer werd Bart van de Bosch. En met overmacht werd Samantha Regterschot eerste. Alleen Niek Jansen wist een puntje van haar af te snoepen.

Introductie scheiding

In de eerste poule speelde de oudste jeugd om de prijzen. Derde werd daar Glenn Wezenberg. Eén punt meer had Christiaan Bosman en eindigde daarmee op een tweede plek. En eerste in de poule werd Nathan Steenbergen met zes winstpartijen en één remise tegen Glenn Wezenberg.
Damclub Witte van Moort kan weer terugkijken op een geslaagd jeugdtoernooi waarin vele jeugddammers met mooie bekers naar huis gingen. Het volgende jeugdtoernooi doet zich weer aan in de kerstvakantie. Dan speelt de jeugd om de titel Kampioen van Overijssel!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier