Damclub Witte van Moort kopje onder in Huissen

0
510

131214jangerbrand.jpgZaterdag 14 December mocht damclub dez/ WvM in de zevende ronde van de nationale damcompetitie proberen de koppositie te handhaven in en tegen het zeer sterke Huissen. Al snel werd duidelijk dat het een zware middag zou worden voor de damclub uit Westerhaar die op een aantal borden onder druk kwamen te staan. Alleen Marino Barkel echter samen met Edwin Twiest zetten wat tegendruk.
Barkel trof het niet met tegenstander Jos Stokkel. De ex-kampioen van Nederland (1989) ging de strijd uit de weg in ruil voor een iets nadelige positie. Stokkel wist het nadeel binnen de perken te houden waarna al gauw ( 40ste zet ) de vrede getekend werd. Datzelfde wist Marcel Janssen te doen tegen de door Westerhaar weer eens opgetrommelde Danny Slotboom. Slotboom kreeg weinig druk en Janssen kon dan ook makkelijk naar remise schuiven. Daarna sloeg VBI Huissen toe. De ingevallen Jeroen Schokker stond zwaar onder positionele druk tegen Joost Hendriksen, maar had zich middels een verraderlijk zetje toch nog naar de remise haven kunnen spelen. Schokker miste het zetje en moest enige zetten later capituleren.

Introductie scheiding

 Gil Salomé probeerde wel het een en ander maar tegenstander Geert Berends bood volwaardig tegenstand. Vervolgens vergrootte grootmeester Johan Krajenbrink de score voor VBI door Casper Remeijer middels een fraaie combinatie in een hekstelling partij. Met 13 uit 7 is Krajenbrink daarmee nu topscorer in de Ereklasse met nu een punt meer dan Barkel. Pepijn van den Brink werd in de opening stevig onder druk gezet door Edwin Twiest maar beschikte over voldoende veerkracht om een redelijk gelijkwaardige remise af te dwingen. Odin Mol kon geen vuist maken tegen Fred de Koning, maar Gerbrand Hessing deed dat wel tegen Jan Groenendijk, aanstormend talent en Nederlands junioren kampioen van 2012, hoewel nog aspirant. In een zwaar bevochten en spannend duel sloeg Hessing uiteindelijk, mede door tijdsdruk combinatief toe. Omdat de tussenstand nu op 9-7 kwam leek de spanning weer even terug, met de nadruk op leek, want de resterende twee borden stonden niks beter. Voor Bert Aalberts tegen Geert van Aalten was remise het enige dat erin zat en het ook werd. Tenslotte verloor Tomasz Miksa zelfs nog onnodig in het eindspel van grootmeester Gerard Jansen. Dat was wel heel zwaar halen voor Miksa daar hij juist een uitstekende partij gespeeld had.
Al met al wel een verdiende nederlaag voor dez WvM, hoewel er toch nog een klein kansje op 10-10 was geweest. Door de overwinning nam VBI Huissen de koppositie over van Apeldoorn, dat verloor van dez Culemborg. De volgende ronde ( 9 januari 2014 ) mag dez WvM op bezoek bij het ijzersterke Hijken DTC dat zelfs vier oud-kampioenen van Nederland in de gelederen heeft.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier