Damclub Witte van Moort beste van Overijssel

0
656

img-1573b-kopie.jpgMaandag 22 april heeft damclub Denk en Zet/Witte van Moort op overtuigende wijze de provinciale beker competitie gewonnen. Tegenstander in de finale na een knock-out toernooi was damclub Zoranet uit Zwolle. De finale die gespeeld werd in Heino kende al gauw een voorspoedig begin voor de Westerhaarders.
Marino Barkel speelde tegenstander Marthy van Houtert helemaal dol door zijn korte vleugel helemaal te blokkeren. In een negen om negen stand kon van Houtert opgeven, doordat hij helemaal vast stond en geen enkele zet meer had. Vervolgens kreeg Eddie Hilberink het net niet helemaal rond. Tegenstander Jan Groeneveld werd aanvankelijk behoorlijk in de verdediging gedrukt, maar kon door de goede structuur in zijn stand zich nog net staande houden.

Introductie scheiding

 Snel daarna besliste Odin Mol voor WvM de wedstrijd in diens voordeel. Mol kreeg flink voordeel tegen Johannes van der Veer, maar dat leek toch net niet voldoende voor de winst. Doordat Van Der Veer niet optimaal verdedigde mocht Mol toch noch de volle winst binnen halen. Als laatste kon Gerbrand Hessing net niet winnen van Van de Velden, al scheelde het maar een haartje. Nadat Van de Velden met een wankele aanval werd opgescheept, moest die zich noodzakelijk terugtrekken, waarna Hessing de aanval met veel potentieel overnam. Uiteindelijk kon Van De velden via een offer nog op miraculeuze wijze ontsnappen. Eind mei begint voor damclub DeZ/WvM het landelijke beker avontuur.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier