Dag van de ouderen groots succes!

1
1152

img-2604.jpgWoensdag 26 oktober, zat 2/3e van de sportzaal in Kulturhus de Klaampe vol met 350 senioren. `En deze mensen willen allemaal “los” vanmiddag`, zei wethouder Binnenmars in zijn welkomstwoord. Hij was ook zeer gecharmeerd van de grote opkomst en de diversiteit van de aanwezigen.

Vanuit alle kernen in Twenterand waren mensen aanwezig en zelfs uit Daarle en Daarlerveen. Deze beide kernen vallen wat betreft het welzijn ouderen nog onder de vlag van de Stichting voor Welzijn en Zorgvragen Twenterand (SWZT) vallen. En dan te bedenken dat vele jaren terug dit jaarlijkse feest, dat landelijk ook alle aandacht door 1 oktober de dag van de ouderen te noemen, is gestart in Vriezenveen. Nu waren zelfs vanuit het Liefferdinck in Den Ham, het Haarhuus in Westerhaar, de Weemelanden in Vriezenveen,de dagopvang in Daarle en Westerhaar mensen aanwezig naast zovele zelfstandig wonende senioren uit geheel Twenterand.

Introductie scheiding

Omdat deze aanwezigen uiteindelijk kwamen voor een optreden van het shantykoor ´De Stuwzangers`uit Vilsteren, heeft de wethouder gekozen voor een kort welkomstwoord zodat, ook hij, nog even kon meegenieten van de muziek, de sfeer en de mensen in de zaal.
Dit koor zag er kleurig, gekleed en energiek uit. Dat ze ook goed konden zingen en spelen, bleek toen zelfs na de pauze er een polonaise werd gehouden door de zaal. De live muzikanten, dirigent Flip en de vele zangers waren een theatervoorstelling op zich.
De stoelen stonden stevig op de vloer, dus meedeinen was geoorloofd. De EHBO was aanwezig, maar hoefde gelukkig niet actief in actie te komen wat betreft hun professionaliteit.
Vrijwilligers van de werkgroep `viering dag van de ouderen SWZT` waren met name druk geweest vooraf met o.a. de PR, het nieten van de loten, het inkopen en inpakken van kado´s voor de verloting. Ook als werkgroep kijken we terug op een zeer geslaagde middag. Zo krijg je veel voldoening van je werkzaamheden: die vele blije gezichten op zo´n middag.

img-2603.jpg img-2606.jpg

 

 

1 REACTIE

  1. Als geluidsman had ik de handen er vol aan: maar met veel plezier kijken wij als Stuwzangers hier op terug goed verzorgd door de vrijwilligers.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier