crisisnoodopvang vluchtelingen in Twenterand

0
676

twenterand.jpgVia de Veiligheidsregio Twente is door het COA (Centraal Orgaan Opvang Asielzoekers) aan de Gemeente Twenterand gevraagd om te zorgen voor crisisnoodopvang van vluchtelingen.

Het College van burgemeester en wethouders heeft besloten hier gehoor aan te geven en deze mensen in nood te helpen. Het gaat om noodopvang voor een periode van 5 dagen in Sporthal de Stamper in Vriezenveen.

Op dit moment is niet exact duidelijk wanneer de vluchtelingen naar Vriezenveen komen, maar de verwachting is dat dat midden volgende week (week 42) zal zijn.

Verantwoordelijkheid
Momenteel is er sprake van een grote vluchtelingenstroom naar Europa. Aan alle gemeenten is gevraagd om opvang te organiseren. Ook de gemeente Twenterand neemt daarom een stukje verantwoordelijkheid door een aantal vluchtelingen, gedurende enkele dagen op te vangen.

De Stamper
Sporthal de Stamper is in eigen beheer van de gemeente en biedt ruimte aan maximaal 200 bedden. Of er daadwerkelijk 200 vluchtelingen komen is nu nog niet bekend. Ook de samenstelling van de groep (mannen, vrouwen, kinderen) die naar Vriezenveen komt, blijft waarschijnlijk tot hun komst onzeker. Tijdens het verblijf van de vluchtelingen in Vriezenveen is ook zwembad de Stamper gesloten. De mensen die opgevangen worden kunnen zich vrij bewegen.

Introductie scheiding

Informatie
Omwonenden, gebruikers, omliggende sportverenigingen en ondernemers zijn per brief en mail geïnformeerd over de noodopvang. Voor hen wordt een informatiebijeenkomst over de laatste stand van zaken georganiseerd, waarbij uiteraard ook vragen gesteld kunnen worden. De bijeenkomst is op vrijdagavond 9 oktober in de kantine van voetbalvereniging DOS ’37, Schout Doddestraat 46 in Vriezenveen. De avond begint om 19.30 uur, maar vanaf 19.00 uur is de kantine open.

Vrijwilligers
Mensen die zich aan willen melden als vrijwilliger, kunnen dat doen bij Herman Zwerink via h.zwerink@twenterand.nl of via 06 – 217 17 397.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier