College benoemt nieuwe voorzitter RvC De Klaampe

0
490

twenterand.jpgHet college van burgemeester en wethouders van de gemeente Twenterand heeft de heer J. (Jaap) van Hoek benoemd tot voorzitter van de Raad van Commissarissen van Kulturhus De Klaampe in Westerhaar-Vriezenveensewijk. Met de aanstelling van Van Hoek hoopt wethouder Hidde Visser op korte termijn op duidelijkheid voor personeel en vrijwilligers van de Klaampe: “Naast zijn bestuurlijke ervaring vind ik zeker zo belangrijk dat Van Hoek een verbinder is. Hij is in staat partijen samen te brengen en samen te laten werken en dat heeft De Klaampe nu nodig.”

Het college heeft gezocht naar een nieuwe voorzitter voor de Raad van Commissarissen die deskundig is op het gebied van bedrijfsprocessen. Van Hoek heeft bovendien (bestuurlijke) ervaring in verschillende functies bij welzijnsinstellingen en gemeenten. De benoeming kwam tot stand na enkele gesprekken.

Introductie scheiding

 

Vervolgstappen
Formeel moet Van Hoek de benoeming accepteren. Vervolgens kan hij stappen zetten in het proces van financieel gezond maken van Kulturhus De Klaampe, volgens het door de gemeenteraad vastgestelde scenario. Daarin moet door de RvC onder andere een oplossing gevonden worden in de richting van het personeel. Ook is het aan de RvC om een commerciële exploitant voor het horecadeel te vinden. De RvC begeleidt het personeel bij het vinden van nieuw werk. De gemeente zal hierin ondersteuning bieden.

Er wordt naar gestreefd dat het personeel, de vrijwilligers en de huurders donderdag 21 maart kennis kunnen maken met de heer Van Hoek.

Uitvoering raadsbesluit
De raad van de gemeente Twenterand heeft op dinsdag 5 februari jl. besloten tot een actieve, sturende rol van de gemeente in de exploitatie van Kulturhus De Klaampe. In de keuze van de gemeenteraad is rekening gehouden met een zorgvuldige regeling voor het personeel. Het is nu aan de nieuwe RvC om verder uitvoering te geven aan dat raadsbesluit en Kulturhus De Klaampe in Westerhaar financieel gezond te maken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier