CDA wil een bredere regeling

0
640

Twenterand - `Ook een computer voor minima met kinderen in het basisonderwijs.`

De CDA-fractie in de gemeenteraad wil een verruiming van de regeling waarmee mensen met een minimuminkomen bij de gemeente een beroep kunnen doen op geld voor de aanschaf van een computer.
B en W willen die regeling (in het kader van de bijzondere bijstand) beperken tot mensen met een minimuminkomen, die minstens één kind hebben dat naar het middelbaar onderwijs gaat. Het CDA pleit ervoor dat de regeling ook gaat gelden voor gezinnen met schoolgaande kinderen in de groepen 7 en 8 van het basisonderwijs.
Zoals gemeld was er eerder van onder meer de PvdA en Locaal Liberaal Twenterand kritiek op de door B en W voorgestelde regeling.

CDA-raadslid S. Neep onderzocht het `computerbeleid` in Wierden, Hellendoorn en Rijssen-Holten. Zij kwam tot de bevinding dat in die gemeenten de regeling zich richt op gezinnen met schoolgaande kinderen.
Als de regeling voor de aanschaf van een computer straks wordt uitgevoerd, wil het CDA ook precies weten van het college wie niet in aanmerking zijn gekomen en waarom niet.
In elk geval wil het CDA meteen na de uitvoering in 2009 een evaluatie.(tubantia)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier