CBS De Fontein – locatie Hoofdweg gaat digitaal!

1
2045

 

img_3090_1024x768_400

Op woensdag 21 mei jl. zijn er in de groepen 7 en 8 van CBS De Fontein-locatie Hoofdweg te Westerhaar digitale schoolborden geplaatst. Weg met de krijtjes en sponzen!
De plaatsing van de digitale borden sluit aan bij de door de school ingezette ontwikkeling op ICT-gebied. Er werd binnen school al veel gebruik gemaakt van de mobiele beamer, maar voor de groepen 7 en 8 behoort dat nu tot het verleden.
Een digitaal schoolbord is een groot touchscreen dat gevoelig is voor aanrakingen en in verbinding staat met een beamer en een computer. De beamer projecteert het beeld van de computer op het scherm. Het grote verschil met een gewoon krijtbord is de mogelijkheid om alles wat je op een computerscherm kunt laten zien te projecteren op het digitale schoolbord. Dit betekent dat je in je lessen op een eenvoudige manier gebruik kunt maken van websites, software, filmpjes, muziekfragmenten, interactieve teksten, presentaties enz.
De leerlingen én leerkrachten zijn zeer enthousiast over de mogelijkheden van de digitale borden. Krijt is uit, het digibord is in!

 

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier