Burgemeester Visser doet niet aan partijpolitiek

0
1437

showimg_651.jpgBurgemeester Visser van de gemeente Twenterand doet niet aan partijpolitiek. Niet als voorzitter van het college van burgemeester en wethouders en ook niet als voorzitter van de gemeenteraad van Twenterand. “Ik ben ervoor om te zorgen dat de wethouders en de gemeenteraadsleden zo goed mogelijk hun werk kunnen doen voor onze mooie gemeente en dan is het niet aan mij om op welke manier dan ook een politiek standpunt in te nemen.”

De afgelopen weken heeft Visser gemerkt dat er wat onduidelijkheid is ontstaan over zijn rol in de besluitvorming over de toekomst van de zwembaden. Hij wil die onduidelijkheid graag wegnemen

Van college naar raad

In zijn rol als voorzitter van het college van burgemeester en wethouders zorgt Visser ervoor dat er besluiten worden genomen. “Meestal zijn dat unanieme besluiten. Bij het besluit over de zwembaden was de stemming onder de wethouders gelijk. Op dat moment heb ik als voorzitter twee opties: mij onthouden van stemmen, waardoor er dus geen besluit had gelegen en de gemeenteraad er niet mee aan de slag kan. De andere optie is meestemmen met de portefeuillehouder, ongeacht politieke kleur en zonder dat ik een inhoudelijk oordeel geef over het voorstel. Dan ligt er wel een voorstel aan de raad en kan de gemeenteraad aan het werk met een definitief besluit. Het is vaststaand gebruik dat de burgemeester dan met de portefeuillehouder meestemt.”

Introductie scheiding

Ook in de gemeenteraad doet de burgemeester niet aan partijpolitiek. Als voorzitter van de raad staat hij boven de partijen en moet hij ervoor zorgen dat de raadsleden hun werk goed kunnen doen. “Dat betekent ruimte geven aan het debat, een ordelijk verloop van de vergadering en ervoor zorgen dat besluiten genomen kunnen worden. Ik zie dat als een morele plicht naar onze inwoners, die recht hebben op openheid en duidelijkheid.”

Betrokken inwoners

“We hebben het de laatste tijd veel over burgerparticipatie,” aldus Visser. “Afgelopen dinsdagavond was daarvan een ultiem voorbeeld. Om al die inwoners, jong en oud, groot en klein, op het plein te zien strijden voor wat zij belangrijk vinden: dat doet mij heel erg goed. Het geeft aan dat de inwoners van Twenterand betrokken zijn.” De burgervader wil nog wel een voorbeeld geven: “Er stond een klein meisje met een t-shirt aan waarop stond geschreven: Ik wil mijn zwemdiploma halen in Vriezenveen. Duidelijker kan de boodschap voor de raadsleden toch niet zijn?!”

Uitnodiging

Burgemeester Visser heeft nog wel een oproep aan mensen die hem iets willen vragen, die het ergens niet mee eens zijn of die hem iets willen laten weten. “Zelf ben ik erg voor open en directe communicatie met elkaar en nodig een ieder die zich daartoe geroepen voelt, mij ook rechtsreeks te benaderen. Het snelst werkt dat door dat via mail of twitter te doen:

burgemeester@twenterand.nl

of

www.twitter.com/cornelis_visser.

Reactie gegarandeerd!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier