Brenda Tempert voorleeskampioenen 2013 van de gemeente Twenterand.

0
1150

voorleeswedstrijd-twenterand-brenda-tempert-kopie.jpgAnnelot Dijkstra, Naomi Bloemhof en Brenda Tempert voorleeskampioenen 2013 van de gemeente Twenterand.

In de nieuwe Brede school van Den Ham werd op dinsdag 12 februari de gemeentelijke voorleeswedstrijd gehouden. Na een spannende strijd werden Annelot Dijkstra van CBS De Bron, Naomi Bloemhof van CBS Nieuwoord en Brenda Tempert van CBS De Fontein locatie Hoofdweg uiteindelijk de voorleeskampioenen van de gemeente Twenterand.

Introductie scheiding

Deze drie kampioenen gaan Twenterand op donderdag 7 maart verdedigen in de halve finale, die plaats vindt in Sociaal Cultureel Centrum “De Carrousel” in Ommen. Daarna volgt nog een provinciale finale.

 

Er werd voorgelezen in drie rondes, met telkens zes of zeven voorlezers.
Winnares van de eerste ronde Annelot Dijkstra las met veel inlevingsvermogen uit het boek “Joris en de geheimzinnige toverdrank”, over Joris die een toverdrank maakt, waardoor zijn oma eerst groter wordt maar daarna weer krimpt. Naomi Bloemhof, winnares van de tweede ronde, las uit “Hannah”, een boek over een heksje met astma. In ronde drie was het extra spannend, want daar lag het niveau van het voorlezen niet ver uit elkaar. Uiteindelijk won Brenda Tempert met het grappige boek “Hoe overleef ik mezelf”.
De jury bestond uit Esther Warmerdam, leerkracht basisonderwijs in Almelo, Sipy Bos, teamleider van de bibliotheek in Den Ham en gastjurylid Hidde Visser, wethouder van de gemeente Twenterand.
In de pauze werd met de supporters een koning- en koninginnequiz gespeeld, met vragen over het koningshuis en over boeken waarin koningen en prinsen centraal staan. Bij de prijsuitreiking kregen de winnaars een boekenbon, een leeslampje van de Voorleeswedstrijd en een oorkonde. Voor alle voorlezers was er een roos en een polsbandje van de Voorleeswedstrijd. Binnenkort ontvangen alle voorlezers nog een DVD van de Voorleeswedstrijd, gemaakt door Regina Weenink Videoproducties.

De Nationale Voorleeswedstrijd is een initiatief van Stichting Lezen i.s.m. Stichting CPNB en het Sectorinstituut Openbare Bibliotheken en wordt dit jaar voor de twintigste keer georganiseerd.
Vanwege dit jubileum en ook het 25-jarig bestaan van Stichting Lezen is 2013 uitgeroepen tot Jaar van het Voorlezen. De Bibliotheek Twenterand organiseert daarom dit jaar enkele extra activiteiten om het belang van voorlezen te benadrukken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier