Boswachters op bezoek in bibliotheken van Twenterand

0
691

boswachter_211Boswachters van Staatsbosbeheer bezoeken in de periode van januari tot en met maart de Overijsselse Bibliotheken. De boswachter vertelt kinderen van groep vijf en zes van de basisschool over het thema Schutkleuren.

Dinsdag 8 maart komt  de boswachter op bezoek in de bibliotheek in westerhaar-Vriezenveensewijk.
 
De bibliotheek selecteert jaarlijks enkele scholen die aan het project kunnen deelnemen.

Elk jaar organiseert Staatsbosbeheer in samenwerking met de Overijsselse Bibliotheken de actie Staatsbosbeheer met als doel kinderen meer bekend te maken met natuur en het opzoeken van informatie in de Bibliotheek. In het kader van deze actie vertelt een boswachter aan de hand van een presentatie en andere materialen over een bepaald thema. Dit jaar is het thema Schutkleuren.

Voorafgaand aan het bezoek van de boswachter in de bibliotheek hebben de docenten een lesbrief ontvangen. In de lesbrief staan verschillende opdrachten die de kinderen van tevoren kunnen maken. Hierdoor is er in de les al aandacht besteed aan het thema.
 
Na de presentatie van de boswachter krijgen de kinderen een vragenlijst die ze kunnen invullen. Een aantal vragen kunnen ze direct invullen, voor de andere vragen zullen ze de informatie moeten opzoeken in de bibliotheek. Als de leerlingen de vragenlijst voor 6 april a.s. weer bij één van de vestigingen van Bibliotheek Twenterand inleveren, maken ze kans op een middag op stap met de boswachter voor de hele klas.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier